Jari Tammi

 Jari Tammi Lataa painokelpoinen kuva

Helsinki

Kirjailijavierailut
Työpajat

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Hauska, vauhdikas ja läsnäoleva esiintyjä, joka saa lapset innostumaan ja rakastamaan kaikkia kirjoja!

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alkuopetus , Päiväkoti/esikoulu

Kuvaus

Päätin tulla kirjailijaksi jo silloin, kun opin kirjoittamaan. Pidän myös esiintymisestä, olen näyttelijän poika. Osaan ottaa eri-ikäiset yleisöt haltuuni rennosti ja hauskasti. Voin myös jakaa koululaisille kirjojani.

Lastenkirjailijana kohderyhmääni kuuluvat 4–9-vuotiaat, varsinkin eskarilaiset ja ekaluokkalaiset. Lasten kanssa viihdyn hyvin; nuorena työskentelin mm. päiväkodeissa, kerhonohjaajana ja junnuvalmentajana. Lastenrunot ovat monin tavoin ominta aluettani, ja tavoitteeni onkin uudistaa genreä kirja kirjalta. Vierailuilla käyn läpi vanhaa ja tulevaa lorutuotantoani, otan kontaktia yleisöön ja annan lapsille riimitystehtäviä.

Asun Helsingissä, mutta olen syntyjäni Turusta ja puoliksi vepsäläinen. Olen asunut niin Forssassa, Jyväskylässä kuin kuusi vuotta Pohjois-Walesissä. Menossa ovat jo kolmannet ruuhkavuoteni: päiväkoti-ikäiset iltatähteni pitävät mieleni taatusti hereillä! Istumatyön vastapainoksi harrastan pikajuoksua, jalkapalloa (FC Kynä) ja seinäkiipeilyä.

 

Mitä teen vierailulla?

Tärkeintä vierailuissa on kohtaaminen. Yksikään lapsi ei saa jäädä näkymättömäksi. Jokainen lapsi on huomion arvoinen. Empatiatutkani huolehtii siitä, että jokaiseen lapseen yritetään saada yhteys – ja mielellään hymyn tai naurun kanssa!

Kirjalliset vahvuuteni ovat runot, lorut, riimit, sanaleikit, kokeellinen kieli ja hokemat.
Muussa tuotannossani olen tutkinut jo pitkään affektiivisia sanoja ja sanontoja.

Lisäksi olen erikoistunut faabeleihin. Olen koonnut ja suomentanut täydellisen kokoelman Aisopoksen faabeleita (aikuisille). Samasta aineistosta olen parhaillani työstämässä kaikkien aikojen laajinta lastenversiota.

Tuotanto

Lastenrunot:
Lakkikirja: lipattomia lastenrunoja ja tupsuttomia eläinloruja, Pikku-idis 2020
Kakkikirja: paukkuvia lastenrunoja ja haisevia eläinloruja, Pikku-idis 2016
Nakkikirja: makoisia lastenrunoja ja kotoisia eläinloruja, Pikku-idis 2013

Muuta tuotantoa:
Kolme tarinallista suomen oppikirjaa suomenruotsalaisille ala-asteen koululaisille, Schildts & Söderströms 2018, 2019, 2020
Suomennoksia, mm. Aisopos: Faabelit, Pikku-idis 2010
Erikoissanakirjoja, mm. Suuri ällösanakirja, Pikku-idis 2016, ja Suuri jääkiekkosanakirja, Pikku-idis 2013
Seitsemän romaania, mm. fantasiaeepos Kalevan solki, Kuippana 2002
Ihmiskokeita, proseduraalinen kollektiiviromaani, masterversio ja henkilökohtainen versio, Mahdollisen kirjallisuuden seura 2016