Tiitu Takalo

 Tiitu Takalo Lataa painokelpoinen kuva

© Emilia Anundi / WSOY

Tampere

Kirjailijavierailut
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Takalo ammentaa sarjakuviinsa aiheita omista kokemuksistaan ja todellisista tapahtumista.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Tiitu Takalo on tamperelainen feministi, sarjakuvataiteilija, kuvittaja ja kuvataiteilija. Usein hänen teoksensa uppoutuvat tunne edellä yhteiskunnallisiin tai henkilökohtaisiin aiheisiin. Jokainen Takalon sarjakuva olisi voinut tapahtua joskus jossain ja moni onkin tapahtunut. Takalon sarjakuvat käsittelevät, henkilökohtaisten kokemusten ja tunteiden lisäksi, mm. historiaa, identiteettiä, väkivaltaa tai sukupuolille asetettuja odotuksia.

Koulutukseltaan Takalo on kuvataiteilija, mutta työkseen hän tätä nykyä tekee lähes pelkästään sarjakuvia ja kuvituksia. Takalolta on ilmestynyt seitsemän sarjakuva-albumia ja lyhyempiä sarjakuvia lukuisissa lehdissä ja muissa julkaisuissa.

Taiteilijavierailuissaan Takalo on puhunut esimerkiksi omasta työstään ja teoksissaan, sairastumisestaan aivoverenvuotoon, suhteestaan rahaan ja köyhyyteen, mielenterveydestä sekä sarjakuvakerronnasta ja sarjakuvista ilmiönä ja taiteena.

Mitä teen vierailulla?

Olen kiinnostunut puhumaan sarjakuvista taiteena ja ilmiönä sekä omista teoksistani ja työstäni. Myös teosteni aiheet ja teemat voivat olla esiintymiseni aiheena: aivoverenkiertohäiriöt, toipuminen, rakennussuojelu, yhteisöllisyys, paikallishistoria, mielenterveys tai vaikka roskisdyykkaus. Olen myös puhunut nuoruudestani ja kokemuksistani syrjäytymisuhan alla oleville nuorille, sillä olen itse ollut sellainen.

Taiteilijavierailuilla yleensä pyrin näyttämään kuvia, mikäli se suinkin on mahdollista.

Tuotanto

http://tiitutakalo.net/sarjakuvat.htm
www.wsoy.fi/kirjailija/tiitu-takalo