Heli Suutari

 Heli Suutari Lataa painokelpoinen kuva

© Nadezhda Titova

Belgia

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

(Ulko)suomalainen tietokirjailija ja terapeutti. Lämmintä läsnäoloa, rehellistä puhetta uupumuksesta, riippuvuuksista ja muustakin.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen Belgiassa asuva FM, terapeutti ja kirjailija. En epäröi pistää itseäni likoon ja maistaa omia lääkkeitäni. Haluan osoittaa, että terapeutit miettivät omassa elämässään ihan samanlaisia asioita kuin kaikki muutkin. Kirjassani ”Kaikki kääntyy hyväksi – 365 ajatusta itsensä auttamisesta” (Atena, 2019) testaan parhaiksi kokemiani oivalluksia ja neuvoja käytännössä. Itselleni tärkeitä teemoja ovat muutoksen pohtiminen, turhan murehtimisen, kontrolloinnin ja muiden miellyttämisen lopettaminen. Puhun erityisen mielelläni uupumuksesta ja erilaisista riippuvuuksista. Liputan ongelmien kohtaamisen ja niiden rehellisen tarkastelun puolesta.

Kokemusta puhekeikoista löytyy niin ulkomailta kuin Suomesta (esim. ulkosuomalaisten seminaarit ja kirjastovierailut). Voin esiintyä yksin, haastateltavana tai paneelissa. Virtuaalivierailut onnistuvat ympäri maailman, olen tottunut työskentelemään eri etäsovellusten kautta.

Mitä teen vierailulla?

Aiheita: uupumus, riippuvuudet (omatkin), itsensä auttaminen, itsemyötätunto, ulkosuomalaisuuden erityishaasteet, parisuhde. Voin kertoa uupumuksesta ammattilaisen silmin (teen terapiatyötä Brysselissä) ja/tai henkilökohtaisen tarinani kautta. Olen työskennellyt terapeuttina eurooppalaisella addiktio-klinikalla ja riippuvuusaiheet ovat lähellä sydäntäni. Voin myös moderoida ryhmäkeskustelua, jolloin aiheeseen saadaan kokemus vertaistuesta.

Tuotanto

Kaikki kääntyy hyväksi - Harjoituskirja, Atena, 2020
Kaikki kääntyy hyväksi - 365 ajatusta itsensä auttamisesta, Atena, 2019