Jaana Suorsa

 Jaana Suorsa Lataa painokelpoinen kuva

© Tommi Tukiainen / Like

Akaa

Kirjailijavierailut
Työpajat

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Uusin kirjani Ekopuusti kertoo kuinka minimoida arjen hiilijalanjälkeä. Ohjaan sarjakuva- ja satutyöpajoja.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Lukio/ammattikoulu , Päiväkoti/esikoulu

Kuvaus

Olen oululaislähtöinen, nykyisin Akaassa asuva sarjakuvataiteilija, lastenkirjailija ja kulttuurituottaja. Olen ollut mukana luomassa Oulun lastenkulttuurin toimintaa sarjakuva- ja taidekasvatustyöpajoilla sekä sarjakuvaan ja taiteen historiaan liittyvillä näyttelyillä. Keikkailen piirtäen ja kertoen lapsille tarinoita. Olen myös mukana teatteriprodktioissa, joissa piirrän livenä. Vuonna 2020 esiinnyin Kari Suomalaisen roolissa Mustahattuinen mies -näytelmässä, jota on esitetty mm. Päivälehden museossa.

Tunnetuimpiateoksiani ovat sarkastiset possualbumit, joista ensimmäinen Elämä on laiffia – Tout est dans le cochon ilmestyi vuonna 2004. Osa kirjoista on käännetty ranskaksi ja englanniksi. Possut seikkailivat myös ruotsalaisessa Serieparaden-lehdessä. “Piirrokset ovat erittäin nokkelia, varsin ilmeikkäitä… jokainen sivu on pieni makupala, kuin söisi karamelleja – todellinen herkkujen sarja.” – Steve Englehart, käsikirjoittaja / Marvel Comics, DC Comics

Mitä teen vierailulla?

Kerron erilaisista tavoista toimia ekologisesti arkipäivän askareissa (Ekopuusti, Like 2020). Ohjaan satu- ja sarjakuvatyöpajoja. Satupajoissa piirrän ja kerron tarinoita, pajat ovat vuorovaikutteisia: lapset voivat osallistua tarvinaan luomalla omia hahmojaan ja tarinankäänteitä, jotka piirrän. Tarinoissa keksitään värejä, lasketaan, riimitellään kekesimällä loppusointuja ja arvuutellaan eläimiä ja esineitä. (Nauris sateessa, Kustannusosakeyhtiö Kumiorava 2019).

Tuotanto

https://like.fi/kirjailijat/jaana-suorsa/

MM.:
Kuka keksi aamun? – Who invented the Morning?, Kumiorava 2010
Köyhän kirja, Like 2008
Huvipuisto epäkunnossa - Adieu au doudou, Like 2007
Suuri rakkauskirja - Le grand livre d'amour, Like 2006
Huono aamuissa - Tout est dans la cochon, Like 2005
Elämä on laiffia - Tout est dans la cochon, toinen painos, Like 2005
Elämä on laiffia - Tout est dans la cochon, omakustanne 2004

Piggu Possu –sarjakuvaani on julkaistu ruotsalaisessa Serieparaden-lehdessä vuosina 2013-15. Osa sarjakuvista on riimittelyjä.