Jaana
Suorsa

Kirjojeni kohderyhmä

Kuvaus

Olen oululaislähtöinen tamperelaistunut freelancer-kuvittaja, taidemaalari ja sarjakuvataiteilija. Olen ollut mukana luomassa Oulun lastenkulttuurin toimintaa sarjakuva- ja taidekasvatustyöpajoilla sekä sarjakuvaan ja taiteen historiaan liittyvillä näyttelyillä; Goes renessanssi ja Goes barokki! Keikkailen Kylli-tätinä lastentapahtumissa piirtäen ja kertoen omia tarinoitani, ja ohjaan erilaisia taidetyöpajoja. Olen tehnyt myös freelancerina lastenlehtien toimitus- ja sisällöntuotantotyötä (Egmont-kustannus 2006-2010), sekä kääntänyt riimittelyjä englannista suomeksi eri kustantajien sarjakuvajulkaisuihin.

Mitä teen vierailulla?

Luentoja sarjakuvan historiasta ja tekemisestä
Sarjakuvatyöpajoja esikouluikäisistä aikuisille.
Työpajoja varhaiskasvattajille ja peruskoulun kuvaamataidonopettajille siitä, kuinka sarjakuvatyöpajoja ohjataan, jotta he voisivat ottaa sarjakuvaa enemmän omaan opetusohjelmaansa.
Taidemuseoiden näyttelyihin liittyviä työpajoja, jossa mm. sarjakuvan keinoin tutustutaan kulttuureihin, taideteoksiin ja taiteilijoihin.
Goes renessanssi- ja barokki – näyttelyihin liittyvät kulttuurityöpajat taidemuseoissa ja muissa näyttelytiloissa (Goes renessanssi-näyttelystä on tehty Humak-opinnäytetyö 2010).
Riimittelytyöpajoja.
Poikkitaiteellisia työpajoja, joissa keksitään, piirretään, kerrotaan ja esitetään satuja ja tarinoita, (esim. Satu elää -jossa piirretään ja kerrotaan omia satuja).
Pöytäteatterityöpajoja, joissa tehdään kartonkitarpeista pieni pöydälle sijoitettava teatteri, luodaan tarina ja esitetään se.
Olen vieraillut yllämainituissa merkeissä kirjastoissa, museoissa ja muissa näyttelytiloissa, päiväkodeissa, kouluissa ja erilaisissa tapahtumissa (mm. sarjakuvafestivaalit, lastenmessut).

Tuotanto

Kuka keksi aamun? – Who invented the Morning?, Kumiorava 2010
Köyhän kirja, Like 2008
Huvipuisto epäkunnossa - Adieu au doudou, Like 2007
Suuri rakkauskirja - Le grand livre d'amour, Like 2006
Huono aamuissa - Tout est dans la cochon, Like 2005
Elämä on laiffia - Tout est dans la cochon, toinen painos, Like 2005
Elämä on laiffia - Tout est dans la cochon, omakustanne 2004

Piggu Possu –sarjakuvaani on julkaistu ruotsalaisessa Serieparaden-lehdessä vuosina 2013-15. Osa sarjakuvista on riimittelyjä.