Anni Sumari

 Anni Sumari

© D.R.

Helsinki

Kirjailijavierailut
Kääntäjävierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen karismaattiseksikin luonnehdittu runoilija, suomentaja & esiintyjä; esitän mielelläni myös suomentamieni kirjailijoiden teoksia.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Olen julkaissut tähän mennessä 14 omaa teosta: yhden novellikokoelman, matkaromaanin ja 12 runokirjaa. Runoteokseni Mitta ja määrä (1998, LIKE) palkittiin YLE:n Tanssiva karhu -palkinnolla, joka myönnetään vuoden parhaasta runoteoksesta. Vuonna 2016 sain kansainvälisen kirjallisuuspalkinnon The International Best Poet of the Year 2016.

Olen suomentanut englannista, ranskasta ja ruotsista 16 teosta (mm. Samuel Beckett, Anne Sexton, James Schuyler, skandinaavisten jumalmyyttien kokoelma Ó∂innin ratsu), joista useat ovat itse toimittamiani valikoimia (mm. Merenvaahdon palatsi. Yhdysvaltalaista nykyrunoutta, 2019). Kirjailijana olen matkustanut paljon, esiintynyt yli 70 kansainvälisellä kirjallisuusfestivaalilla. Tekstejäni on käännetty ja julkaistu 24 kielellä. Olen myös opettanut luovaa kirjoittamista ja vetänyt runotyöpajoja. Kerron mielelläni kaikista näistä asioista, ja haluttaessa voin vetää runotyöpajan, jonka toteuttamistavasta voidaan sopia etukäteen.

Mitä teen vierailulla?

Kirjailijan / suomentajan työstä ja elämästä yleensä. Voin lausua tekstejäni ja kertoa, miten ne ovat syntyneet. Voin vetää työpajoja, joissa kaikki osallistujat antavat toisilleen palautetta – minusta se on toimivin muoto.

Tuotanto

– hämärän sirpaleet otsalla, 2016, Sanasato
– Olen kiivas kuin jumala, 2013, LIKE
– Kermojen kerma. Valitut runot ja proosarunot 1986-2011, 2011, LIKE
– Valkoinen arroganssi, 2010, Sanasato
– Läpinäkyvä punainen, 2006, WSOY/ Johnny Kniga
– Vuodet vetten päällä, 2003, WSOY/ Johnny Kniga

Runoteos Mitta ja määrä (1998, LIKE) palkittiin YLE:n Tanssiva karhu -palkinnolla, joka myönnetään vuoden parhaasta runoteoksesta.
Vuonna 2016 kansainvälinen kirjallisuuspalkinto The International Best Poet of the Year 2016.