Ville
Suhonen

 Ville Suhonen

© Patrik Rastenberger

Otalampi (Vihti)

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja ja kirjailija. Vuodesta 1985 alkaen olen ohjannut ja kirjoittanut yli 30 elokuvaa. Ensimmäinen kirjana julkaistu tekstini oli F.E. Sillanpää -novellikilpailun kunniamaininnan saanut novelli teoksessa ”Turkoosinpunainen enkeli”. Esikoisromaanini perustui käsikirjoittamaani ”Poika ja ilves” -seikkailuelokuvaan v. 2000, josta muokkasin myös pienimmille lapsille suunnatun kuvakirjan ”Poika ja ilves -seikkailu erämaassa”. Jatko-osa ”Poika ja ilves – paluu erämaahan” ilmestyi v. 2003 ja spin-offina valmistui v. 2005 romaani ”Tuulensieppaaja”. Romaanini ovat varhaisnuorten kasvutarinoita, ne sijoittuvat Lappiin ja käsittelevät ihmisen ja luonnon välisiä ristiriitoja moniulotteisesti. Tyylilajiltaan ne ovat seikkailullisia ja realistisia.

Olen kirjoittanut myös kaksi tietokirjaa, jotka molemmat perustuvat niin ikään elokuviini. Luontokirja ”Metsän tarina” (2013) kuvaa metsän mytologisia ulottuvuuksia. ”Ompelijatar – Martta Koskisen kuolema ja elämä” (2016) kertoo itsenäisen Suomen ensimmäisistä vuosikymmenistä kuolemaantuomitun ompelijatar Koskisen elämän kautta. Olen kirjoittanut myös taidearvosteluja ja esseitä eri lehtiin vuodesta 1986 alkaen. Ylioppilaslehden elokuva- ja kulttuuriarvostelijana toimin 1988-1992.

Toimin nykyään suomalaista elokuvakulttuuria edistävän ja levittävän Risto Jarva -seuran puheenjohtajana.

Olen syntynyt Helsingissä 23.6.1964. Asun nykyään Vihdin Ruskelassa.

Mitä teen vierailulla?

Ensisijaisesti olen valmis puhumaan kirjojeni aiheista ja teemoista. Suomen historian ristiriidat ja historiankirjoitus, ihmisen ja luonnon väliset suhteet, kulttuurihistoria. Lisäksi kirjoittamisen eri tasot elokuvantekijänä ja kirjailijana ovat kiinnostaneet. Elokuvasta olen valmis puhumaan milloin vain.

Kotisivuiltani löytyy esseitäni vuosien ajalta:

http://villesuhonen.net/kirjoituksia/

Tuotanto

Ompelijatar – Martta Koskisen kuolema ja elämä (Gummerus, 2016) 420 s.
Metsän tarina (Maahenki, 2013) menestyselokuvaan perustuva luontokirja 216 s. (Ville Suhonen – Hannu Siitonen – Mikko Pöllänen)
Källskär (Ålands konstmuseum, 2008) kirja kuulusta saaresta 77 s. (valokuvia)
Tuulensieppaaja (Otava, 2005) romaani 238 s.
Poika ja ilves – Paluu erämaahan (Otava, 2003) romaani 251 s.
Poika ja ilves – Seikkailu erämaassa (Otava, 2000) kuvakertomus lapsille 50 s.
Poika ja ilves (Otava, 1999) romaani 214 s.
Turkoosinpunainen enkeli (Otava, 1988) novelliantologia 210 s. (novelli ”Italia”)