Anna Soudakova

 Anna Soudakova Lataa painokelpoinen kuva

© Veikko Somerpuro

Vantaa

Kirjailijavierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen äidinkielen ja vieraiden kielten opettaja sekä kirjailija, joka rakastaa sitä hetkeä, kun sanat muuttuvat tarinaksi.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen äidinkielen, sekä ranskan ja venäjän kielen opettaja. Olen syntynyt Pietarissa taiteilijaperheeseen ja muuttanut 8-vuotiaana vanhempieni kanssa Turkuun. Nykyään asun perheeni kanssa Vantaalla. Olen rakastanut kirjoja ja kirjoittamista kouluajoista lähtien. Elokussa 2020 minulta ilmestyi esikoisromaani Mitä männyt näkevät, joka pohjautuu isoisäni elämäntarinaan ja kertoo Stalinin vainoista sekä maahanmuuttajuudesta.

Teen mielelläni kirjailijavierailuja, joissa pääsen keskustelemaan romaanini teemoista sekä siitä, miksi edelleen monessa maassa yritetään peitellä historiallisia faktoja, kirjoittaa historian kertomusta uudelleen ja vaieta tehdyistä hirmutöistä. Minua kiinnostaa, miten yksittäinen ihminen selviää kamalista asioista ja pystyy jatkamaan elämäänsä ja muokkaamaan omaa elämänpolkuaan itse alistumatta ja sortumatta vihaan ja kostoon.

Mitä teen vierailulla?

Innostun, kun pääsen keskustelemaan ja vaihtamaan ajatuksia ja mielipiteitä. Puhun mielelläni romaani aiheita eli Stalinin vainoista, Sandarmohin joukkohaudoista ja siitä, mihin kontekstiin nämä aiheet asettuvat nykyaikana yhteiskunnalliseen keskusteluun Venäjällä ja Suomessa. Puhun myös mielelläni maahanmuuttajuudesta, ihmisistä ja yksilöistä tilastolukujen takana.

Tuotanto

Mitä männyt näkevät, 2020 Atena