Pirkko
Soininen

Esiintymispaikat

Alakoulu , Yläkoulu , Lukio , Ammatillinen oppilaitos , Kansalais- ja työväenopisto , Kirjasto , Kulttuurikeskus tai taidelaitos , Yritys tai kaupallinen tilaisuus , Yhdistys tai järjestö , Seurakunta , Kulttuuritapahtuma , Juhlat tai yksityistilaisuus

Maakunta

Varsinais-Suomi

Kuvaus

Olen turkulainen runoilija, kirjailija ja toimittaja. Esikoisteokseni Murretut päivät voitti Runo-Kaarina -palkinnon 2013. Sen jälkeen olen julkaissut toisen runokokoelman, proosateoksen sekä kaksi taidedekkaria yhdessä Eppu Nuotion kanssa. Olen koulutukseltani filosofian maisteri, pääaineena yleinen kirjallisuustiede. Olen opiskellut luovaa kirjoittamista Kriittisessä Korkeakoulussa, Turun avoimessa yliopistossa ja Oriveden vapaassa kirjoittajakoulussa. Työskentelen kirjailijan työn ohella toimittajana ja toimitussihteerinä viestintätoimistossa.

Mitä teen vierailulla?

Kerron mielelläni omista kirjoistani ja niiden syntyprosesseista, kirjailijan työstä ja arjesta. Voin kertoa siitä, miten eri kirjallisuuden lajien - lyriikan, taideproosan, dekkareiden ja lehtijuttujen - kirjoittaminen eroaa toisistaan. Puhun mielelläni myös siitä, millaista on kirjoittaa yhdessä toisen kirjailijan kanssa. Nautin lukijoiden kohtaamisesta. Voin esiintyä itsenäisesti, lukea tekstejäni ääneen tai olla haastateltavana.

Tuotanto

ROMAANIT
Ellen – Ellen Thesleffin fiktiivinen Firenzen-päiväkirja, WSOY 2018
Sakset tyynyn alla, Bazar Kustannus 2018 (Eppu Nuotion kanssa)
Nainen parvekkeella, Bazar Kustannus 2016 (Eppu Nuotion kanssa)

LYRIIKKA
Avataan siiven alta, Sanasato 2016
Murretut päivät, Kaarinan kaupunki 2013