Pirkko Soininen

 Pirkko Soininen Lataa painokelpoinen kuva

© Mikael Soininen

Turku

Kirjailijavierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Nautin lukijoiden kohtaamisesta ja kerron käytännönläheisesti kirjoistani ja kirjailijan työstä.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen turkulainen kirjailija, runoilija ja toimittaja. Esikoisteokseni Murretut päivät voitti Runo-Kaarina -palkinnon 2013. Sen jälkeen olen julkaissut romaaneja, runokokoelman sekä Salome Virta -taidemysteerisarjan yhdessä Eppu Nuotion kanssa.

Olen koulutukseltani filosofian maisteri, pääaineena yleinen kirjallisuustiede. Olen opiskellut luovaa kirjoittamista Kriittisessä Korkeakoulussa, Turun avoimessa yliopistossa ja Oriveden vapaassa kirjoittajakoulussa.

Työskentelen kirjailijan työn ohella osapäiväisesti toimittajana ja toimitussihteerinä viestintätoimistossa. Olen esittänyt paljon runojani erilaisissa tilaisuuksissa sekä vieraillut kirjastoissa, kirjallisuustapahtumissa sekä oppilaitoksissa kertomassa kirjailijan työstä. Olen kertonut erityisesti biofiktion kirjoittamisesta, millaisia työvaiheita ja eettisiä kysymyksiä tämän kirjallisuuden lajin kirjoittaminen pitää sisällään.

Mitä teen vierailulla?

Kerron mielelläni omista kirjoistani ja niiden syntyprosesseista, kirjailijan työstä ja arjesta. Voin kertoa siitä, miten eri kirjallisuuden lajien - lyriikan, taideproosan, dekkareiden ja lehtijuttujen - kirjoittaminen eroaa toisistaan. Olen perehtynyt erityisesti biofiktion kirjoittamiseen. Puhun mielelläni myös siitä, millaista on kirjoittaa yhdessä toisen kirjailijan kanssa.

Nautin lukijoiden kohtaamisesta. Voin esiintyä itsenäisesti, lukea tekstejäni ääneen tai olla haastateltavana. Minulla on myös yli kahdenkymmenen vuoden kokemus toimittajan työstä, joten pystyn myös haastattelemaan muita.

Tuotanto

MM.
ROMAANIT
Signe, Bazar Kustannus, 2024
Kipulintu, WSOY, 2023
Valosta rakentuvat huoneet, Bazar Kustannus, 2021
Ellen – Ellen Thesleffin fiktiivinen Firenzen-päiväkirja, WSOY 2018
Sakset tyynyn alla, Bazar Kustannus 2018 (Eppu Nuotion kanssa)
Nainen parvekkeella, Bazar Kustannus 2016 (Eppu Nuotion kanssa)

LYRIIKKA
Avataan siiven alta, Sanasato 2016
Murretut päivät, Kaarinan kaupunki 2013

https://www.bazarkustannus.fi/kirjailijat/3883/
https://www.wsoy.fi/kirjailija/pirkko-soininen