Markku
Soikkeli

 Markku Soikkeli

© Minerva Kustannus

Tampere

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Olen kirjallisuuden osalta sekatyöläinen: opettaja, tutkija (FT) ja kirjailija. Seuraan aktiivisesti muiden kirjailijoiden työtä ja kirjallisuuden ilmiöitä, etenkin genrefiktion osalta.

Olen julkaissut kauno- ja tietokirjallisuutta, mutta myös kaksi tutkimusta rakkauskertomuksista. Ensimmäinen tietokirjani oli aikalaisilmiöitä ja digikulttuurin vaikutuksia käsittelevä esseekokoelma Hyvästä on helppo pitää (2007). Nykyään olen erityisen kiinnostunut teosten sovittamisesta medioiden välillä, kirjasta näytelmäksi tai näytelmästä roolipeliksi.

Mitä teen vierailulla?

Olen erikoistunut tieteis- ja fantasiakirjallisuuteen, mutta olen käynyt puhumassa yleisötilaisuuksissa myös sarjakuvista, roolipeleistä, sotakirjallisuudesta, esseistiikasta, kirjallisuuskritiikistä, elokuvasovituksista ja nykykirjallisuuden trendeistä. Olin vuoden verran tv-toimittajana ja edelleenkin tottunut esiintymään monenlaisille yleisöille.

Yliopistolehtorin työn ohella tein aikoinaan lukiotason oppikirjaa äidinkielen kursseille, ja kirjailijanakin olen käynyt esiintymässä enimmäkseen lukioissa. Nykyään suurin osa opetustani liittyy luovaan kirjoittamiseen sekä opistotasolla että akateemisilla kursseilla.

Tuotanto

Marsin ikävä ja muita kertomuksia. m-novellit. Turbator/Pelipeitto Oy Kustannus 2007
Kuninkaantekijät. Romaani. Vaskikirjat 2010
Kadonneitten kaupunkien kronikka. Romaani. Turbator 2012
Läpinäkyvä kuolema. Romaani. Minerva 2014