Markku Soikkeli

 Markku Soikkeli

© Minerva Kustannus

Tampere

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

TV:stä tuttu romanssitohtori opastaa sekä fantisoimaan että luovaan tietokirjoittamiseen

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen tutkijataustainen (FT) tieto- ja genrekirjailija. Esiintymisestä on kokemusta opettajana, haastattelijana ja tv-toimittajana. Seuraan nykykirjallisuutta kriitikkona.

Mitä teen vierailulla?

Pidän mielelläni työpajoja genrekirjallisuudesta, mutta minulla on paljon kokemusta myös kirjallisuushistorian, kirjallisuuskritiikin ja luovan tietokirjoittamisen opettamisesta. Puhun opettajana sekä oman kirjailijatyön pohjalta että tutkijan tietämyksen perustalta. Luentoja olen pitänyt niin ikään scifistä, fantasiasta ja kauhusta, mutta myös rakkauskertomusten historiasta Suomessa ja maailmalla. Esimerkiksi kirjastotyöntekijöille olen pitänyt kursseja genrekirjallisuuden nykyvirtauksista ja kotimaisen kirjallisuuden historiasta.

Kertomuspainotteiset työpajat ovat mahdollisia myös sanataidetta lähellä olevilla kursseilla; esimerkiksi työväenopistossa olen pitänyt työpajoja roolipelien ja lautapelien suunnittelusta.

Yhdessä vaimoni, Saara Henrikssonin kanssa olemme pitäneet temaattisesti laajempaa fantastisten kertomusten (sis. kaiken ei-realistisen) kurssia kirjoittajille, joilla ei ole aiempaa kokemusta genrejulkaisemisesta.

Tuotanto

Ajanmukaiset tiedot Wikipediassa

Marsin ikävä ja muita kertomuksia. m-novellit. Turbator/Pelipeitto Oy Kustannus 2007
Kuninkaantekijät. Romaani. Vaskikirjat 2010
Kadonneitten kaupunkien kronikka. Romaani. Turbator 2012
Läpinäkyvä kuolema. Romaani. Minerva 2014