Maami Snellman

 Maami Snellman

© Uzi Varon

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen mielikuvitukseen ja omaan ilmaisuun rohkaiseva lastenkirjailija. Jokaisessa meissä on tarina! Se täytyy vain löytää esille.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Alkuopetus , Lukio/ammattikoulu , Päiväkoti/esikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen lastenkirjailija, lasten -ja nuorten sanataideopettaja sekä lastenteatterin esiintyjä.  Elämäni pyörii tarinoiden ja kirjallisuuden ympärillä, nautin niistä suunnattomasti. Kirjailijavierailulla puhun kirjailijan työstä: kirjoittamisesta ja tarinoiden punomisesta. Vierailut ovat vuorovaikutteisia, jossa osallistujat saavat toteuttaa myös omaa taiteilijuuttaan.

Ohjaan myös lasten -ja nuorten kirjalähtöisiä sanataidetyöpajoja ja koulutan aikuisväestöä sanataiteen maailmaan.  Koulutuksissa puhun paljon lukemisen merkityksestä, sanataideopetuksesta, lasten ja nuorten luovuudesta ja vinkaan erilaista kirjallisuutta. Omien lastenkirjojen lisäksi sanataideoppaita pienille lapsille ja varhaiskasvattajille sekä alakoulun ja yläkoulun oppilaille ja opettajille. Sanataideopettajan työtä olen tehnyt jo parikymmentä vuotta

Mitä teen vierailulla?

Jokaisessa meistä on tarina! Se täytyy vain löytää esille. Ohjaan erityisen mielelläni kirjalähtöisiä sanataidetyöpajoja lapsille ja nuorille. Työpajojen ajatuksena on löytää oman ilmaisun ja mielikuvituksen kautta kirjoittamisen ja kertomisen ilo. Kerron mieluusti myös aikuisväelle sanataidekasvatuksesta, lukemisesta ja sen merkityksestä ja tarjoan erilaisia sanataiteen menetelmiä opetuksen arkeen.

Minulta voi tilata koulutuksia päiväkoteihin, kouluille ja kirjastoihin. Lisäksi teen kirjailijavierailuja, joissa kerron kirjailijantyöstä ja tarinoiden punomisesta. Vierailut ovat vuorovaikutteisia ja toiminnallisia. Osallistujat voivat esittää kysymyksiä, pääsevät halutessaan kokeilemaan sanataidetta ja mielikuvituksella lentämistä.

Tuotanto

Taidepolkuja ympäristöempatiaan, opas monitaiteeseen työskentelyyn. Kirjoittajat: Maarit Myllynen, Anna Kuoppamäki ja Maami Snellman, 2020. Opinkirjo.
Muistan sinua rakkaudella, 2020. Teos.
Salasana:rakkaus: lyhytnovelleja nuorille, 2019. Lasten Keskus.
Jaakko Enkeli Lentokenttä ja kermakakkutapaus, 2018. Myllylahti Oy.
Toiminnallinen satuseikkailupolku -menetelmäopas varhaiskasvatukseen (eri taiteenalan kirjoittajia), 2017. Vantaan kaupunki.
Jaakko Enkeli Lentokenttä katoaa 2017. Myllylahti Oy.
Karhu ja kaverit - tarinoita ja tehtäviä, 2016. Bazar Oy.
Maami Mustikka -satuja ja satutehtäviä, 2015. Bazar Oy.
Lastenkirja raollaan – avaa ovet sadulle, sanataideopas varhaiskavatukseen, 2014. Vantaan kaupunki/lastenkulttuuri