Helena Sinervo

 Helena Sinervo

© Veikko Somerpuro / WSOY

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Alkuopetus , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen kirjoittanut lapsesta asti. Ensimmäisen runon muistan rallatelleeni 3-vuotiaana keittiön pöydän ääressä. Kirjoittaminen ja siihen erottamattomasti liittyvä lukeminen on kilpaillut kahden muun intohimoni, musiikin ja biologian kanssa. Ykkössijan kirjallisuus vei 1980-luvun lopulla, jolloin toimin pianonsoitonopettajana mm. Vantaan Musiikkiopistossa enkä enää halunnut asua flyygelin alla. Runoushan on halpaa eikä vaadi paljon tilaa.

Olen aika tilallinen ja visuaalinen kirjoittaja sekä varsin opin- ja kokeilunhaluinen, mikä on johtanut monien eri kirjallisuuden lajien kirjoittamiseen. Viimeisin aluevaltaus on satu- ja fantasiaromanin välimaastoon kuuluva Prinssi Ahava ja riipuksen arvoitus (ilmestyi syksyllä 2012), joka saa myöhemmin jatko-osan. Olen alunperin runoilija, ja se ominaisuus leimaa myös romaanejani ja lukukokemuksiani. En nimittäin lainkaan jaksa lukea paksuja luku- tai rikosromaaneja, joten miksi ihmeessä haluaisin niitä kirjoittaa!

Mitä teen vierailulla?

Olen esiintymistilanteissa toisinaan puhunut kirjailijantyöstäni tai yksittäisestä teoksesta vapaasti ilman haastattelijaa ja toisinaan taas vastaillut haastattelijan esittämiin kysymyksiin. Olen myös lukenut kirjojani tai runojani yleisölle. Olen opettanut luovaa kirjoittamista monessa eri yhteydessä, ja olen myös valmis ohjaamaan harrastajakirjoittajia (palautteen anto teksteistä tapauskohtaisesti).
Esiintymisalue: Suomi Rovaniemelle asti. Esiintymispaikkoja lisäksi mm. ravintolat, klubit, baarit, missä runoiltoja järjestetään.

Tuotanto

RUNOKOKOELMIA
Merveli, WSOY 2018
Avaruusruusuja, 2014
Valitut runot, 2011
Väärän lajin laulut, 2010
Ihmisen kaltainen, 2000
Lukemattomiin, 1994

ROMAANIT
Armonranta (Omaelämäkerrallinen sukuromaani), 2016
Tykistönkadun päiväperho, 2009
Runoilijan talossa, 2004

LASTENKIRJAT
Patarania-sarjan osa II: Prinssi Ahava ja valtaistuimen salaisuus, saturomaani, 2013
Prinssi Ahava ja riipuksen arvoitus, saturomaani, 2012
Akuvatus ja muita härveleitä & otuksia, lastenrunokirja, 2007

Lisäksi olen suomentanut runoutta englannista, ranskasta ja ruotsista.