Salla Simukka

 Salla Simukka Lataa painokelpoinen kuva

© C Salla Simukka

Tampere

Kääntäjävierailut
Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Tamperelainen kirjailija, jonka teoksia on käännetty 50 kielelle. Kokenut ja erilaiset kohderyhmät huomioon ottava esiintyjä.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Yläkoulu

Kuvaus

Olen vuonna 1981 syntynyt tamperelainen kirjailija, jonka esikoisteos “Kun enkelit katsovat muualle” ilmestyi vuonna 2002. Parhaiten minut tunnetaan vuosina 2013-2014 ilmestyneestä Lumikki-trilogiasta, jota on myös käännetty 50 kielelle. Tuotantoni sisältää teoksia niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin, mutta ennen kaikkea olen profiloitunut YA-kirjailijana eli lukijani ovat nuoria aikuisia (noin 14+).

Olen tehnyt kirjailijavierailuja 2000-luvun alkupuolelta saakka, kaikkea kouluvierailuista kirjastovierailuihin ja erilaisiin koulutustapahtumiin asiantuntijaroolissa. En pidä samaa luentoa vaan muokkaan jokaisen esiintymiskertani kohderyhmän ja tilaajan toiveiden mukaan. Olen mieluusti myös haastateltavana. Esiintymisiini sisältyy aina kirjavinkkejä muustakin kuin omasta tuotannostani.

Mitä teen vierailulla?

Esitä toiveesi kirjailijavierailun suhteen ja pyrin toteuttamaan ne parhaani mukaan! Perinteisten kirjailijavierailujen (joissa kerron matkastani kirjailijaksi, tuotannostani, työstäni, kirjoittamisesta, lukemisesta…) lisäksi voin tehdä kirjavinkkausta tai puhua kohdennetusti jostain tietystä aiheesta. Teen mielelläni vierailuista interaktiivisia joko pyytämällä kysymyksiä etukäteen (jos ryhmä on iso) tai käymällä dialogia pienemmän ryhmän kanssa. Minut voi pyytää puhumaan luovasta kirjoittamisesta, nuorten aikuisten kirjallisuudesta, sateenkaarikirjallisuudesta, kääntämisestä, tv-käsikirjoittamisesta, inspiraatiosta, kansainvälisestä kirjallisuusmaailmasta, lukemisen merkityksestä… Paras esitys saadaan räätälöimällä se yhdessä tilaajan kanssa.

Esiinnyn myös mielelläni yhdessä kirjailija Siri Kolun kanssa eli meitä voi pyytää yhteisille keikoille, jotka ovat hauskoja, dialogisia, sähäköitä ja innostavia. Voimme esiintyä kaikilla luokka-asteilla ja yhtä lailla myös aikuisyleisölle.

Tuotanto

Muun muassa:
Lumikki-trilogia: Punainen kuin veri, Valkea kuin lumi ja Musta kuin eebenpuu, Tammi 2013-2014
Jäljellä & Toisaalla, Tammi 2012
Tapio ja Moona -sarja, WSOY 2006-2011
Viimeiset, WSOY 2005
Minuuttivalssi, WSOY 2004
Kun enkelit katsovat muualle, WSOY 2002