Katja Seutu

 Katja Seutu Lataa painokelpoinen kuva

© Onerva Seutu

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjoittaminen merkitsee konkreettisuutta. Kirjoitan itseäni maailmaan, kaikkeen, mitä näen ja koen.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen koulutukseltani kirjallisuudentutkija. Olen siis tottunut esiintymään ja puhumaan kirjallisuudesta. Toimin myös YTL:ssa äidinkielen jaoksen sensorina, joten nuorten lukeminen on lähellä sydäntäni. Esiintyessäni luen runojani ja kerron niiden maailmasta. Voin myös puhua muistakin aihepiireistä, joista minun toivotaan puhuvan. Luentoja olen tutkijan työssäni tottunut pitämään, ja puhun mielelläni myös muiden runoista. Olen tutkinut Antti Hyryn proosaa sekä Maila Pylkkösen ja Mirkka Rekolan runoutta. Näistä kirjailijoista puhun erityisen mielelläni.

Tällä hetkellä minua kiinnostaa runoilijana erityisesti ihminen osana luontoa. Tätä teemaa käsittelin viimeisimmässä runoteoksessani Jäätyväinen (2019).

Mitä teen vierailulla?

Olen avoin puhumaan hyvin erilaisista kirjallisuuteen liittyvistä teemoista. Erityisalueeni on suomalainen sotienjälkeinen modernistinen runous. Myös nykyrunoutta seuraan aktiivisesti. Olen opettanut yliopistossa runouden analyysia ja tulkintaa, joten myös tuontyyppisistä aiheista voin puhua tai pitää työpajoja.

Tuotanto

https://katjaseutu.wixsite.com/katjaseutu

Jäätyväinen, WSOY 2019
Kuusilla mittaan aikaa, WSOY 2017
Tyhjä pöytä on tilattu: Mirkka Rekolan runouden äärellä, WSOY 2016
Minä olen hänen asuinsijansa, Sanasato 2015