Maria Salonen

Helsinki

Kirjailijavierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen kirjoittanut kaksi tietokirjaa ja esseitä (e-kirja) ajankohtaisista ja klassisista aiheista, kasvatuksesta kirjallisuuteen ja feminismistä.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Taustaltani olen valtiotieteiden maisteri, pitkäaikainen freelance-toimittaja Englannissa ja Suomessa ja aikuisten ja lasten opettaja/kouluttaja, Olen ohjannut lehtikirjoittamisen kursseja työväenopistoissa ja kertonut Axel Munthen jäljillä -kirjastani eri tilaisuuksissa. Olen valmis kertomaan kirjoittamisestani, joka perustuu paljoon lukemiseen, sen pohtimiseen, asioiden yhdistelemiseen  ja  ilmiöiden tarkkaan havainnointiin.

Mitä teen vierailulla?

Kirjoittaminen on minulle tapa ajatella ja selkiyttää ajatuksia ja kokemuksia, yhtä luonnollista kuin syöminen tai juominen. Väittäisin myös, että lukeminen on välttämätöntä kirjoittamiselle.

Vierailulla olen valmis puhumaan kirjoittamisesta, kirjoista yleensä ja kirjoistani ja omasta kirjoittamisestani. Voin puhua myös lehtikirjoittamisesta yli 20 vuoden freelance-kokemukseni ja pitämieni kurssien perusteella, joskin lyhyellä vierailulla ei ole mahdollista ohjata tekstejä.

Olen ollut kiinnostunut ja kirjoittanut niin monista aiheista, että luulisin niistä löytyvän jokaiselle jotakin. Toimittajan ja vapaan kirjoittajan taustasta on mahdollista synnyttää tietokirjailija, jos vain on tarpeeksi innostunut omasta aiheestaan ja tietää siitä paljon.

Tuotanto

- Pieni ja suuri samassa veneessä. Pohdintoja lapsuudesta, aikuisuudesta ja montessoripedaogiikasta. 2015 BoD

- Axel Munthen jäljillä. 2016 Avain

- Merkitysten jäljillä. Lyhytesseitä ja välähdyksiä. E-kirja. 2020 BoD