Riko Saatsi

 Riko Saatsi Lataa painokelpoinen kuva

© Liisa Valonen

Sipoo

Kirjailijavierailut
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Riko Saatsi on novellin mahdollisuuksista ja rajoista sekä taiteen ja todellisuuden suhteesta kiinnostunut kirjailija ja teatteriohjaaja.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Riko Saatsi (s. 1978) on kirjailija ja teatteriohjaaja, jonka esikoisteos Hyviä aikomuksia on novellikokoelma, joka tarkastelee omintakeisesti aikomusten ja todellisuuden välistä jännitettä. Tekstit on kirjoitettu eri tyyleillä: ne lainaavat kasvatusoppaan ja sähköpostiviestin ilmaisutapoja ja tulkitsevat gif-videota. Novellit kuvaavat työssä uupumista, vanhemmuuden paineita, väkivaltaa ja syrjään joutumista: rajankäyntiä tilanteissa, joissa on vaarana pudota. Vaikka hyvistä aikomuksista voi seurata tuhoisia asioita, Saatsin taidokas esikoisteos on tumman huumorin lävistämä.

Saatsi on opiskellut filosofiaa Helsingin yliopistossa ja ohjausta Teatterikorkeakoulussa ja työskennellyt ohjaajana laaja-alaisesti eri näyttämöillä Suomessa ja kansainvälisesti. Tällä hetkellä hän työskentelee ohjaajantaiteen lehtorina Taideyliopistossa.

Mitä teen vierailulla?

Keskustelen haastattelijan kanssa kirjastani - sen aiheista, kerronnan tavoista ja novellien suhteesta ympäröivään todellisuuteen. Voin puhua yleisemmin myös kirjoittamisesta ja nykykirjallisuudesta sekä avata näkemyksiäni eri ilmaisuvälineiden - erityisesti kirjallisuuden ja teatterin - yhtäläisyyksistä ja eroista.

Tuotanto

Hyviä aikomuksia, 2021, Gummerus