Joel Rosenberg

 Joel Rosenberg

© Maija Astikainen

Tampere

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjoitan ja puhun luonto- ja ympäristöaiheista. Syötävä maisema. Omavaraisuus. Kaupunkiviljely. Puutarha. Erätaidot. Varautuminen.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Tein tietokirjan pähkinöiden kasvattamisesta Suomen muuttuvassa ilmastossa. Kyllä, pähkinöitä voi viljellä meilläkin, kerron mielelläni lisää aiheesta luennolla.

Olen opettanut useissa eri aikuisoppilaitoksissa villivihanneksista, retkeilytaidoista sekä syötävästä metsäpuutarhasta. Olen järjestänyt myös pidempiä kursseja, joilla opetellaan selviytymis- ja erätaitoja offline-tilassa. Urbaani sadonkorjuu ja kaupunkiviljely ovat lähellä sydäntäni, samoin omavarainen ja kestävä elämäntapa.

Olen koulutuksen kokemusasiantuntija pulpetin molemmilta puolilta.

 

Mitä teen vierailulla?

Jos ollaan sisätiloissa niin luennoin kuvien kanssa esimerkiksi syötävän metsäpuutarhan kasvattamisesta, pähkinöiden viljelymahdollisuuksista, kestävästä elämäntavasta, kaupunkiviljelystä tai retkeilyn perusteista. Ilmastonmuutos ja siihen sopeutuminen tulee jutuistani läpi aihepiiristä riippumatta.

"Ulkoluennolla" voimme kerätä villivihanneksia tai kaupungin julkisten hedelmäpuiden ja marjapensaiden satoa. Opastan retkille lähiluontoon ja erämaahan, tunniksi tai viikoksi. Opit näkemään tutun ympäristön uudella tavalla ja vieraan ympäristön tuttavanasi.

Jos etsit puhujaa vaihtoehtoisista elämäntavoista (ekokylä, omavaraisuus, minitalot, ilman rahaa eläminen yms.) niin voisin olla sopiva henkilö tai ainakin tunnen sopivan ihmisen...

Tuotanto

Pähkinöitä omasta puutarhasta – Opas suomalaisten pähkinöiden kasvattamiseen (2021, Into Kustannus)