Katariina
Romppainen

 Katariina Romppainen Lataa painokelpoinen kuva

© Irmeli Jung, Otava

Tampere

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen monipuolinen sanatyöläinen ja tarinankertoja. Kirjoitan lapsille, nuorille ja aikuisille. Parasta lukijapalautetta olen saanut sekä elävistä ja värikkäistä henkilöhahmoista että koukuttavista tarinoista. Romaanien lisäksi kirjoittanut mm. YLE Draaman Uusi päivä -sarjaa sekä julkaissut äänikirjasarjan Storytel-palvelussa. Taustaltani olen vapaa toimittaja ja kolumnisti. Olen myös ohjannut sanataidetta kaikenikäisille.

Olen esiintynyt kouluissa sekä kirjastoissa.

Mitä teen vierailulla?

Kerron, kuinka kirjailijaksi tullaan sekä myös omasta tiestäni alalle. Esittelen tuotantoani ja puhun laajemmin kirjoittamisesta ammattina ja elantona - onhan minulla kokemusta sekä kirjailijana, käsikirjoittajana että vapaana toimittajana.

Monesti kirjoittajantaipaleen alussa eteen tulee ongelma. Miten päästä alkuun? Työpajassani se onnistuu. Kerron vinkkejä ja teetän kirjoitusharjoituksia, jotka käsitellään yhdessä työpajan päätteeksi. Annan myös henkilökohtaista palautetta. Erityisosaamistani ovat jännitys ja komedia. Kuinka tehdään koukuttava tarina? Mistä apuvälineitä henkilöhahmojen rakentamiseen? Miten syntyy huumori?

Tuotanto

Olen julkaissut kuusi romaania lapsille ja nuorille. Tuorein on köyhän seiskaluokkalaisen tytön selviytymistarina Sori vaan, se on totuus (Karisto, 2015) josta on otettu jo viisi painoista. Se on yhä erittäin suosittu kirjastoissa.
Otavan kustantamista lastenromaaneista Roolipeliä (2010), Rokkisokki (2008) ja Sääskentapporock (2006) olivat ehdolla Arvid Lydecken -palkinnolle. Sääskentapporock oli ehdolla myös LukuVarkaus-palkinnolle. Sain kirjasta Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnon 2007.

Uusin aikustenkirjani on huumoridekkariksikin kutsuttu rikosromaani, jonka julkaisin kirjailijanimellä Kati Routa. Vihanpitäjät kertoo neljätoistavuotiaan tamperelaispojan katoamisesta, mutta tärkeitä teemoja ovat muun muassa vanhusten yksinäisyys, työttömyys ja sukuriidat. (CrimeTime, 2018).

Storytel julkaisi lokakuussa 2018 romanttiskomediallisen äänikirjasarjani Menneitten maja.

Lisäksi olen kirjoittanut kaksi romaania, joista ensimmäinen Pitkät päiväunet (Karisto, 2010) sai Tampereen kaupungin kirjallisen työn palkinnon.

Olen julkaissut myös novelleja antologioissa sekä kirjailijaryhmässä M.E. Kuusi kaksi nuortenromaania WSOY:n kustantamina.