Jii Roikonen

 Jii Roikonen

Oulu

Kirjailijavierailut
Työpajat

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Arkea absurdista näkökulmasta riehakkailla höysteillä.

Kirjojeni kohderyhmä

Alakoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen tehnyt sarjakuvia ja kuvituksia itsenäisenä ammatinharjoittajana vuodesta 1993. Omia sarjakuvateoksiani on julkaistu kymmeniä, pääosin Jasso-kissa -sarjakuvahahmoni seikkailuista puhuvan häntänsä kanssa. Kuvituksia olen tehnyt lukemattomia määriä niin lasten- ja nuortenkirjoihin (mm. Reuhurinne, Etsiväkerho Hurrikaani, Vitsipitsa), sanoma- ja aikakauslehtiin (mm. Aamulehti, Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat, Seura, Apu), kuin myös oppikirjoihin ja lukuisille kaupallisille yrityksille aina julisteista ja mainossarjakuvista logoihin ja pelilautojen ulkoasuihin.

Luentoja, työpajoja ja kirjailijaesittelyjä olen pitänyt kouluissa, kirjastoissa, kirjakaupoissa ja yliopistoissa – ympäri Suomea ja ulkomailla. Työtäni olen esitellyt värikkäällä ja koko piirtäjänurani esittelevällä Powerpoint-esityksellä, joka on pitänyt isotkin koululaisryhmät hyvin otteessaan vieraillessani esim. peruskoulujen juhlasaleissa. Dokumenttikameran avulla olen havainnollistanut työvaiheitani.

Mitä teen vierailulla?

Voin esim. pitää kuvitus- ja sarjakuvatyöpajoja, antaa neuvoja sarjakuvantekijän tai kuvittajan uraa suunnitteleville, kertoa erilaisten asiakkaiden kanssa työskentelystä ammattimaisesti ja valottaa erilaisten käsikirjoittajien kanssa työskentelyn eroavaisuuksista. Osaan myös neuvoa sopimusten tekemisessä, hinnoittelussa ja antaa vinkkejä kevytmuotoisen yrittäjän arkeen. Teknisellä puolella hallitsen niin kynällä ja siveltimellä työskentelyn kuin vektorigrafiikan. Myös kirjojen taitto ja graafisten julkaisujen tekninen viimeistely on hallussa, joten silläkin saralla voin antaa opetusta.

Tuotanto

Vitsipitsa, 2020, Otava
Reuhurinne - Kirjoja ja kummituksia, 2018, Otava
Etsiväkerho Hurrikaanin mysteerikirja, 2018, Tammi
Reuhurinne Urheilukirja, 2018, Otava
Työkuntoon, 2017, Opetushallitus
Reuhurinne Teatterikirja, 2017, Otava
Liikkua, leikkiä ja luoda - Liikuntaideoita varhaiskasvatukseen, 2017, Lasten Keskus
JassOdysseia, 2015, Otava
Reuhurinne Käsikirja, 2015, Otava