Mika Rissanen

 Mika Rissanen

© Emmi Hietala

Kouvola

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen historiantutkija, kirjailija ja opettaja. Kiinnostuksen kohteeni ovat löytyneet Euroopan historiasta, eri perspektiiveistä katsottuna. Olen ollut kirjoittamassa kirjaa urheilusta osana antiikin Kreikan ja Rooman yhteiskuntaa, tutkinut millaisia eri ilmenemismuotoja kulttuuriomaisuuden tietoisella tuhoamisella, vandalismilla, on ollut maanosamme historiassa sekä kartoittanut oluen merkitystä Euroopan historian vaiheisiin.

Parhaillaan tutkin eurooppalaisuutta urheiluhistorian kautta. Tuleva tietokirja (11 – derbyjen lumo ja kiihko) selvittelee, mitkä historialliset ja yhteiskunnalliset tekijät saavat fanit kannattamaan juuri omaa joukkuettaan – ja vihaamaan seuran arkkivihollista.

Kirjojani on palkittu mm. Tieto-Finlandia- ja Vuoden Urheilukirja -palkinnoilla sekä käännetty kahdeksalle kielelle, mm. englanniksi, saksaksi, venäjäksi ja koreaksi.

Mitä teen vierailulla?

Olen pitänyt luentoja sekä kirjojeni ja tieteellisten tutkimusteni aihepiireistä että myös muista kulttuuriin ja historiaan liittyvistä teemoista. Olennaista vierailussa mielestäni on se, että puhuja ja yleisö kohtaavat toisensa. Luennon ei pitäisi olla vain faktojen luettelua, vaan sen pitäisi myös herättää kuulijan omia ajatuksia, ja toivon mukaan jättää kuulijalle hymyilevä ja tiedonjanoinen olo.

Tuotanto

Rooma, suden kaupunki, Atena 2018
Hopean hohtoa ja hikihelmiä, Kuusankosken Urheiluseura 2015
Kuohuvaa historiaa, Atena 2014
Hävityksen historiaa, Atena 2007
Antiikin urheilu, Atena 2004

Lehtiartikkeleita mm. Itä-Euroopan ja antiikin historiasta
Käännöksiä latinasta, muinaiskreikasta ja italiasta
Nuortenromaaneja (Arkeomysteeri-sarja) kirjailijanimellä Nemo Rossi