Nina
Rintala

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Alkuopetus , Lukio/ammattikoulu , Päiväkoti/esikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen julkaissut kaksi runokokoelmaa ja kolmas on viimeisteillä. Olen pyöräyttänyt käyntiin Runojamit- lavarunotapahtuman Raumalla. Olen tehnyt jo vuosia teatteria mm. dramatisoinut ja ohjannut nuortenteatteria.

Luonto ja taiteidenvälisyys kiinnostavat minua tällä hetkellä. Kirjojeni tarinat muokkautuvat runolavoilla ja taiteilijoiden kohtaamisissa. Jännittävää runovuoropuhelua olen käynyt tanssin, teatterin, rapin, spoken wordin, kuvataiteen, ja nyt viimeksi keramiikan ja äänimaailman kanssa Metsäpolulla-näyttelyssä Rauman taidemuseolla.

Nautin luovan kirjoittamisen työpajojen ohjaamisesta ja teatterityöstä, siitä että voin tarjota avomikitys-mahdollisuuksia kaikille halukkaille, näin voin auttaa ihmisiä löytämään oman luovuutensa lähteitä ja antaa vinkkejä esiintymiseen. Omiin esityksiin yhdistän usein teatterin keinoja.

Mitä teen vierailulla?

Vahvuuteni on esiintyminen, sekä kirjoittamisen ohjaaminen, erilaiset sanataidetyöpajat ja lavarunoustyöpajat hoituvat. Erityisalueita: lavarunous, lavarunoustapahtumien järjestäminen ja juontaminen, oppilaiden ja opejen sanataidetyöpajat ja kouluvierailut.

Voin lausua omia runojani. Voin esittää drammatiosidun runoperformanssin tai esittää runojani säestäjän/tanssijan kanssa. Valmiina on useampi 15-30 min esityspaketti. Olen myös kasvatustieteidenmaisteri ja erityisluokanopettaja, joten kokemusta on yli 20 vuotta kaikenikäisten lasten ohjaamisesta ja olen ohjannut sanataide- ja draamapajoja eskarista - yliopistoikäisille sekä vetänyt lasten teatterikoulua ja nuorten teatteria. Olen esim. pitänyt opettajille ja opettajiksi opiskeleville sanataidepajoja sekä ohjannut kansalaisopiston luovaa kirjoittamista.

Tuotanto

Julkaistut runokokoelmat:

Kuukorento (Hai 2014)
Paperiperho (Kirjokansi 2015)

Viimeisiä ohjauksia ja dramatisointeja:

Taivas on hyvin alhaalla tänään 22.7.2015 (Käsikirjoitus omasta Paperiperho-kokoelmasta runoilijalle, tanssijalle ja näyttelijälle)
Taivas paloja 22.08.2015 (Omien runojen dramatisointi, tanssija)
Meille kirjoitettu 8.4.2016, Setteri
Non Existere- esitys katoavista asioista 22.4.2016, Nuorten teatteri
Me ollaan nuoriso 5.4.2017, Setteri
Metsäpolulla Keramiikka, runoa ja äänimaailmaa Rauman taidemuseolla kesä 2017

Tulossa:

Jäädä saa julma maa, Kellariteatteri Setteri 30.3.2019
Metsäuni, pianistin kanssa metsärunoistani draamallinen runomusiikki 21.7.2019

Metsänliha runokokoelma 2019