Riina ja Sami Kaarla

 Riina ja Sami Kaarla

© Karoliina Ek / Tammi

Helsinki

Kirjailijavierailut
Työpajat

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Alkuopetus , Yläkoulu

Kuvaus

“Täsmälääkettä lukukammoon!” Olemme Arttu Tirttu- ja Lemmikkiagentit -kirjasarjojen tekijät. Kirjoitamme ja kuvitamme kaikki kirjamme yhdessä. Meille erityisen tärkeää on lukemiseen innostaminen ja elämänmakuisten kirjojen tekeminen. Kirjoillemme ominaista on lapsen näkökulma, huumori, jännitys ja runsas kuvitus. Kirjoissa, elokuvissa ja peleissä tärkeintä on hyvä tarina.

Meillä on kuvataideopettajan koulutus, ja lasten- ja nuorten kohtaaminen kouluympäristössä on meille tuttua. Meillä on neljä poikaa, joita yritämme jatkuvasti kannustaa lukemaan. Olemme tehneet kirjoja 2000-luvun alusta lähtien ja vierailleet kouluissa kertomassa niistä.

Mitä teen vierailulla?

Vierailuilla kerromme toiveiden mukaan kirjoistamme, kirjailijan ja kuvittajan työstä, lukemisen tärkeydestä ja siitä miten meistä tuli kirjailijoita. Olemme valmiita puhumaan myös kirjoihin liittyvistä teemoista, kuten kierrätys, ystävyys, kiusaaminen, pelot, lemmikit...

Työpajoja voimme räätälöidä toiveen mukaan, ja ne voivat olla mitä tahansa omien tarinoiden ideoinnista kuvittamiseen ja erilaisiin askartelutehtäviin.

Tuotanto

Arttu Tirttu - ja Lemmikkiagentit -kirjasarjat. Olemme tehneet myös kymmeniä muumikirjoja.