Anni Reuter

 Anni Reuter Lataa painokelpoinen kuva

© Veikko Somerpuro

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Tutkija, tietokirjailija Anni Reuter on kirjoittanut suomalaisista Stalinin vainoissa ja joukkokarkotuksissa Neuvostoliitossa.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Tietokirjani Suomalaiset Stalinin puhdistuksissa ilmestyy elokuussa 2023. Käsittelen eri suomalaisryhmien kokemia vainoja ja karkotuksia Neuvostoliitossa. Kerron yleistajuisesti väitöskirjastani Inkerinsuomalaisten karkotus, hajaannus ja vastarinta Stalinin aikana (2023). Käytin tutkimukseni aineistona yli 200 kirjettä, 100 haastattelua, valokuvia ja karttoja, joita esittelen yleisölle. Kerron mielelläni tutkimustyöstä, karkotetusta suvustani ja kirjoittamisesta. Olen pitänyt lukuisia mielenkiintoa ja tunteitakin herättäviä luentoja, haastatteluja ja keskustelutilaisuuksia.

Mitä teen vierailulla?

Kerron suomalaisten historiasta ja kokemuksista Stalinin puhdistuksissa tietoon perustuen, mutta tunteella, vainoa kokeneen suvun jäsenenä. Kuvaan tutkimustani Inkerinsuomalaisten karkotukset, hajaannus ja vastarinta yleistajuisesti. Innostan ihmisiä pohtimaan ja keskustelemaan. Näytän valokuvia vainoa kokeneista suomalaisista ja karkotuspaikoista ympäri Neuvostoliittoa. Voin toivottaessa opettaa myös kirjoittamista ja taustatutkimuksen tekoa.

Tuotanto

Tietokirja
Suomalaiset Stalinin puhdistuksissa (SKS Kirjat, syksy 2023)

Väitöskirja
Inkerinsuomalaisten karkotus, hajaannus ja vastarinta Stalinin aikana kirjeissä ja muistitiedossa (Helsingin yliopisto 2023)