Juha Rautio

 Juha Rautio Lataa painokelpoinen kuva

© Sami Sorasalmi

Espoo

Kääntäjävierailut
Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Esikoisrunokokoelmani ”Olen matkinut kaikkia lintuja” julkaistiin 2009, jonka jälkeen minulta on julkaistu useita runokokoelmia. Ennen varsinaista esikoisteosta tein runokeikkoja, joissa esitin omia runojani. Keikkailen edelleen aktiivisesti ympäri maata ja teen erilaisia poikkitaiteellisia esityksiä. Runoilijana voi päätyä työskentelemään esityksiin ja työryhmiin sirkustaiteilijoiden, tanssijoiden, mediataiteilijoiden, kuvataiteilijoiden sekä muusikoiden kanssa. Olen myös suomentanut runoja. Vierailullani voin kertoa sekä kirjailijantyöstä että monipuolisesta historiastani esittävän taiteen ja runoesiintymisten saralla.

Mitä teen vierailulla?

Erityisaluettani on runous, mutta osaan kertoa kirjailijantyöstä monipuolisesti. Yliopistossa minulla oli kirjallisuus pääaineena. Tunnen myös suomalaista kustannusmaailmaa ja olen tehnyt töitä freelancer-kustannustoimittajana.

Opetan luovaa kirjoittamista ja olen tottunut vetämään työpajoja. Tällä hetkellä opetan runokurssien lisäksi laululyriikkaa, lyhytproosaa (novelleja) sekä tietokirjoittamista. Minulla on opettajan pedagoginen pätevyys, joten kouluvierailut sujuvat hyvin.

Vierailulla kerron työstäni ja luen otteita kirjoistani. Voin esitellä myös yleisemmin nykyrunoutta, runoilijan työtä sekä runotapahtumia. Käytän esitelmissä videonäytteitä.

Korona-aikana olen opettanut paljon verkossa mm. zoomin välityksellä. Mahdolliset virtuaalivierailut onnistuvat myös hyvin.

Tuotanto

RUNOTEOKSET
Trad., Enostone 2021
Sunnuntain rajat, Enostone 2020
Sääntö 0, Enostone 2019
Festivaali, Enostone 2018
Istu laulu, Sanasato 2013
Häkki, Sanasato 2011
Olen matkinut kaikkia lintuja, Sanasato 2009

Suomentajana
Raymond Carver: Sateisten päivien jälkeen - valitut runot (yhdessä Arto Lapin kanssa)

Tuotantooni kuuluu novellikokoelma ja useita runokokoelmia. Ajantasainen teosluettelo löytyy kotisivuiltani.