Juha Rautio

 Juha Rautio Lataa painokelpoinen kuva

© Sami Sorasalmi

Espoo

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Esikoisrunokokoelmani “Olen matkinut kaikkia lintuja” julkaistiin 2009, jonka jälkeen minulta on julkaistu kolme muuta runokokoelmaa. Runoesiintymiset aloitin vuonna 2005. Keikkailen aktiivisesti ympäri maata ja teen erilaisia poikkitaiteellisia esityksiä. Runoilijana voi päätyä työskentelemään monitaiteellisiin työryhmiin sirkustaiteilijoiden, tanssijoiden, mediataiteilijoiden, kuvataiteilijoiden sekä muusikoiden kanssa. Olen myös suomentanut runoja. Vierailullani voin kertoa sekä kirjailijantyöstä että monipuolisesta historiastani esittävän taiteen ja runoesiintymisten saralla.

Mitä teen vierailulla?

Opetan luovaa kirjoittamista ja olen tottunut vetämään työpajoja. Erityisaluettani on runous, mutta myös muita kirjoittamisen lajeja voi kysyä. Tällä hetkellä opetan runokurssien lisäksi laululyriikkaa, lyhytproosaa (novelleja) sekä tietokirjoittamista.

Vierailulla kerron työstäni ja luen otteita kirjoistani. Esitys voi sisältää myös musiikkia. Keikkailen usein musiikkitaustojen kanssa ja teen runoutta ja elektronista musiikkia sisältäviä esityksiä.

Tuotanto

RUNOTEOKSET
Festivaali, Enostone 2018
Istu laulu, Sanasato 2013
Häkki, Sanasato 2011
Olen matkinut kaikkia lintuja, Sanasato 2009

Suomentajana
Raymond Carver: Sateisten päivien jälkeen - valitut runot (yhdessä Arto Lapin kanssa)