Linda Rantanen

 Linda Rantanen Lataa painokelpoinen kuva

© Elli Halonen

Rauma

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Rikosten runonlaulaja, koskettavien kohtaloiden kertoja.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen kirjoittanut useita true crime -aiheisia tietokirjoja, pureutuen true crimen tärkeimpään antiin; ennaltaehkäisyyn. Kerron mielelläni koskettavien kohtaloiden kautta rikoksista, niihin liittyvistä hälytysmerkeistä, niiden ennaltaehkäisystä ja sen eri muodoista. Minulla on vankka näkemys monista rikosaiheista niin asiantuntijahaastatteluiden, uhrien ja heidän läheistensä kohtaamisten, kuin tutkimustiedonkin kautta.

Mitä teen vierailulla?

Erityinen osaamisalueeni on tarinallinen kerronta. Kerron mielelläni kohtaamisista rikosten uhrien, heidän läheistensä tai rikosten tekijöiden ja heidän läheistensä kanssa. Nostan esiin mm. mitä merkkejä rikoksesta saattaa olla jo hyvin varhaisessa, millaisia elementtejä löytyy erilaisten rikosten tekijöiden taustalta, miten uhreja ja rikosten tekijöitä voidaan auttaa, mitä lähipiiri voi tehdä jne.

Lähestymistapani ovat siis monipuoliset ja sovitettavissa ideaaleiksi kuhunkin kontekstiin. Toteutustapoja on monia; voin joko pitää perinteisen luennon tai keskustelevan, työpaja-tyylisen kokonaisuuden, jossa olen vahvassa vuorovaikutuksessa osallistujien kanssa.

Tuotanto

Jos minä en sinua saa - henkirikoksen motiivina mustasukkaisuus, Deadline Kustannus, 2023
Kun kukaan ei kuule - seitsemän suomalaista perhesurmaa, Deadline Kustannus, 2022
Musta raivo - neljä nuoren tekemää henkirikosta, Deadline Kustannus, 2021