Marketta Rantama

 Marketta Rantama Lataa painokelpoinen kuva

Kuopio

Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kerron innostavasti seniorin voimakirjasta työelämään: työn iloa uran viimeisiin vuosiin ja komanteen elämänvaiheeseen!

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen kirjoittamassa uutta tietokirjaa: ”Pois eläkkeen odotushuoneesta. Seniorin voimakirja työelämään.” Senioreita tulee kohdella arvostavasti työuran viimeisinä vuosina. Seniorit ovat työpaikkojen kansallisaarteita: heillä on hiljaista tietoa ja osaamista. Sisäisen motivaation säilyttäminen viimeiseen työpäivään asti on myös koko työyhteisön asia.
Tulen mielelläni kertomaan, miten seniori voi itseohjautuvasti johtaa oman työuraansa. Mitä odotuksia johtamiselle asetetaan, jotta motivaatio ja tuottavuus säilyvät? Miten työnantajan ja työntekijän välille tehdään psykologinen sopimus viimeisten työvuosien varalle? Miten vanhuuseläkkeelle siirtyminen hoidetaan tyylikkäästi. Millainen brändilähettiläs hänestä tulee? Miten seniori voi käyttää osaamistaan edelleen työelämässä myös kolmannessa elämänvaiheessa? Työn merkityksellisyys, ilo ja sisäinen motivaatio keskiössä.
Olen kokenut työhyvinvoinnin kouluttaja ja innostava luennoitsija.

Mitä teen vierailulla?

Tulen mielelläni alustamaan keskustelua urajohtamisen teemoista ja eritoten työuran päätösvaiheeseen liittyvistä kysymyksistä. Luennot, keskustelutilaisuudet ja valmennukset tehtävineen.

Tuotanto

”Taivallinen työaika näkökulmia ajattomaan työhön”, Edita 2016
”Ajaton työ seurakunnassa, opas työajan hallintaan” , Edita 2003
Henkilöstöhallinnon osuus Editan julkaisemassa kirjassa
Seurakunnan talous & hallinto v. 2000, päivitysversio ilmestyi v. 2002
”Työ ja vapaa-ajan yhteensovittaminen” Työturvallisuuskeskuksen julkaisemassa kirjassa ”Hyvinvointi seurakuntatyössä” v. 2002
Artikkeleita ja blogeja www.markettarantama.fi