Reetta Ranta

 Reetta Ranta Lataa painokelpoinen kuva

© Anna-Katri Hänninen

Raasepori

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen Rituaalikirjasta ja Metsien kätkemä -ohjelmasta tuttu tarinankertoja, joka herättää kuulijoissa kaipauksen vahvistaa luontoyhteyttään.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Reetta Ranta (MA) on tarinankertoja, ammattivalmentaja ja media-alan yrittäjä, joka on valmentanut huippuosaajia niin Suomessa kuin maailmallakin sekä toiminut pitkään esimiehenä ja muissa johtotehtävissä useissa arvostetuissa media-alan yrityksissä. Reetta on juontanut radio- ja tv-ohjelmia sekä julkaissut kaksi tietokirjaa.

Reetta on inspiroiva puhuja, jonka kutsumuksena on toimia sillanrakentajana ikiaikaisen viisauden ja modernin maailman välillä ja auttaa yleisöään heidän omalla polullaan kohti merkityksellisempää elämää.

Reetan uusin teos, Rituaalikirja (SKS Kirjat) julkaistiin syksyllä 2023. Kirja kutsuu herättämään henkiin jo unohtuneita perinteitä ja aloittamaan uusia rituaaleja, jotka vahvistavat modernin ja kaupunkilaistuneen ihmisen yhteyttä luontoon, vuodenkiertoon, toisiin ihmisiin ja omaan sisimpäänsä.

Reetta tunnetaan myös Metsien kätkemä -tv-sarjasta, jossa yhdistyy luontomatkailu, mytologia sekä kaunis ja vangitseva tarinankerronta.

Mitä teen vierailulla?

Luennoissaan ja valmennuksissaan Reetta hyödyntää henkilökohtaisia tarinoita uraltaan ja elämästään yhdistämällä kiehtovaa tarinankerrontaa pragmaattisiin valmennusmetodeihin sekä mystisempiin suomalais-ugrilaisiin rituaaleihin kuten rumpumeditaatioon – aina asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaisesti.

Reetan luennot ja valmennukset jättävät lämpimän ja unohtumattoman jäljen kokijalle. Hän sopii erityisesti tilaisuuksiin, johon etsitään merkityksellistä ja elämyksellistä sisältöä. Reetta esiintyy sekä suomeksi että englanniksi.

Puheiden ja valmennusten teemoja:
- Rituaalien voima nykyihmisen arjessa – niin kotona kuin työpaikoillakin
- Vuodenkierron seuraaminen ja arjen rituaalit hyvinvoinnin tukena
- Kutsumuksen ja oman polun löytäminen
- Metsien kätkemä – tv-sarjan matka Suomesta kansainväliseksi formaatiksi

Tuotanto

Rituaalikirja, 2023, SKS Kirjat
Back to Nature Finland, 2022, Power Animals Publishing
Metsien kätkemä, 2016, Gummerus
Habbon käsikirja, 2006, Otava