Tanja Railo

 Tanja Railo Lataa painokelpoinen kuva

© Liisa Takala

Helsinki

Kirjailijavierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Esikoiskirjailija ja viestinnän ammattilainen, joka innostuu asiasta kuin asiasta – ehkä eniten hyvästä keskustelusta.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Tieni esikoiskirjailijaksi kumpuaa lapsuudessa alkaneesta lukuharrastuksesta. Kynään tartuin kuitenkin vasta 2012 äitini kuoleman nostettua pintaan piilossa pysyneitä vihan tunteita. Lähdin purkamaan niitä kirjoittamalla fiktiivisen tarinan. Työni puolesta olen tottunut esiintyjä, olen työskennellyt mm. Ylen Puoli seitsemän -ohjelman toimittajana.Kirjaani on kuvattu trillerimäiseksi ja mustan huumorin värittämäksi, vaikka sen teemoja ovat muun muassa mielenterveysongelmat, väkivalta, alkoholismi ja yksinäisyys. Romaanini kaksi keskeisintä aihetta ovat yhtäältä se varjoisa ja monesti tiedostamaton jälki, jonka toimintahäiriöisessä perheessä kasvaminen jättää ihmiseen, ja toisaalta hyvän työyhteisön merkitys yksinäiselle ihmiselle. Romaanissani sivutaan myös uskon kysymyksiä, yliopisto-opiskelua ja parisuhteiden mahdottomuutta. Näistä teemoista riittää juteltavaa!

Mitä teen vierailulla?

Vierailuilla olen läsnä oleva ja vilkas keskustelija. Valmistaudun hyvin ja otan mielelläni vastaan ennakkoon tilaajan toiveet sisällöstä. Vierailut onnistuvat niin livenä kuin etänä.

Kirjani on teemoitukseltaan yhdenlainen runsauden sarvi, josta voi valita mihin vierailuilla halutaan keskittyä. Mahdollista on myös vierailun aikana vuorovaikutteisesti päättää mihin teemaan seuraavaksi sukelletaan. Även on min bok är finskspråkig kan jag berätta om den även på svenska.

Kerron mieluusti myös kirjottamisprosessista ja omakohtaisen kokemuksen suhteesta fiktiiviseen sisältöön, josta jälkimmäinen kattaa valtaosan teoksen sisällöstä.

Tuotanto

Muovilusikkalapset, 2022, Basam Books