Mira Puro

 Mira Puro Lataa painokelpoinen kuva

© Mari Pääkkönen / Studio Sighthound

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Vaikuttavin lausutaan sanojen välissä – korvalle äänetön kohdistaa kuulijan huomion täysin puhujaan.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Mira on läsnäoleva ja tunteita herättävä puhuja, joka havahduttaa kuulijan elämän polun merkityksellisten valintojen tekemisen hetkiin. Hän puhuu suoraan sydämestä ja eläytyen kokemuksistaan, jotka saivat Miran jättämään taakse uran lääke- ja brändimarkkinoinnissa ja valitsemaan rauhassa sitä millaisen esimerkin elämisestä hän lapsilleen haluaa antaa.

Miran omassa tarinassa on pysäyttäviä hetkiä, raivoenergiaa ja tyyntä suhtautumista myrskyyn. Lopulta ei ole ketään ketä syyttää, on vain tarina joka toi nykyhetkeen ja josta on merkityksellistä jatkaa eteenpäin. Elämä on Miran mukaan hyppy tuntemattomaan, joka vie kotiin.

Miran oma tunnematka alkoi talven keskeltä Kainuussa 1975. Nälkämaan laulun soidessa lapsi sai kehuja, jos leikki itsekseen ja pysyi poissa aikuisten jaloista. Kateus ja häpeä olivat ympäristön päällimmäiset tunteet, joiden ohjaamat katastrofit perheessä viitoittivat tien kauppatieteiden maisterin uralle kovettumaan omaan lokeroon kansainvälisessä matriisiorganisaatiossa. Lapsen melkein-kuolema vuonna 2006 ja oman fyysisen terveyden vuonna 2009 romahduttanut suolistosairaus havahduttivat tutkimaan elämän hyvinvointia kaikista mahdollisista tulokulmista. Tiede, tutkimus, kokeileminen, rohkeus ja irtipäästäminen valaisevat tarinan punaista lankaa jokaisessa hetkessä.

Mira on asunut 11 paikkakunnalla Suomessa, Hong Kongissa, Ranskassa ja Virossa. Hänellä on kaksi omaa teini-ikäistä lasta ja uusioperhe bonuksineen. Hän on kauppatieteiden maisteri, somaattisen pilateksen ohjaaja ja reiki practitioner. Mira kuuntelee ymmärtääkseen ja osuu sanoillaan juuri siihen mitä kuulijan tarvitsee kuulla, suomeksi ja englanniksi. Mira saa sinut esiintymisellään nauramaan tai itkemään ja takuulla havahtumaan siihen miksi sinä olet sinä.

Mitä teen vierailulla?

Mira kertoo ihmisen kolmen keskuksen (sydämen, aivojen ja suoliston) yhdessä muodostamasta koko elämän hyvinvoinnista. Siitä miten elämässä jokainen tiedostettu ja tiedostamaton valinta vaikuttaa osaltaan siihen miltä elämä tuntuu. Lopputuloksena on elämän hyvinvoinnin kaikki vaikuttaa kaikkeen totuuden ja omiin valintoihin vaikuttaneiden merkityksellisten tunteiden tiedostaminen – eli ymmärrys siitä miten tunteiden, ajatusten ja tekojen kehä on kaiken keskiössä luonut juuri tällaisen elämän todellisuuden. Ja kuinka siihen voi vaikuttaa muuttamalla jotain yksityiskohtaa tekemisessä tai tekojen tuloksista ajattelussa. Tärkein kysymys onkin: ”Oletko tekemässä itsellesi hyvää?”

Puheenvuorojen aiheita:
1. Tietoisuus merkityksellisistä tunteista
2. Tunteiden, ajatusten ja tekojen kehästä elämän hyvinvointia
3. Suolisto käsittelee ruokaa ja ajatuksia
4. Tunnematka Raivon ja Rauhan rajalla
5. Onko pakko, jos ei halua
6. Unelmien toteuttamisen utopiat todeksi
7. Ohjattu rakkauskirjeen kirjoittaminen
itselle/puolisolle/menneisyydelle/tulevaisuudelle
8. Taukoliikuntaa: Kehotietoisuuden liikettä
Somaattiseen pilatekseen, hengittämiseen ja ajatusten valitsemiseen pohjaavaa liikettä koko keholle.

Tuotanto

Kehon korjausoppaan (2018 ReadMe) Mira kirjoitti biologian, fysiikan ja fysiologian oppeihin nojaten helposti luettavaksi terveenä pysymisen oppaaksi lääkkeistä sairastuneena lääke-edustajana, jota lääkärit eivät osanneet parantaa. Suuttuminen sai etsimään tien takaisin terveyteen, ja lopulta Mira oli terveempi kuin ennen sairastumistaan.

Merkityksellinen minä kirjassa (2019 Readme) omaa rooliaan elämässä etsi keittiönpöydän ääressä illalla töitä tehnyt äiti, jonka lapset olivat tottuneet äidin näännyttävään työmäärään. Kuka minä olen itselleni tai muille ja miten mieleni sulattaa elämäni tapahtumia. Mikä ja kuka tässä elämässä on minulle tärkeää ja merkityksellistä?

Rauha Elämän hyvinvoinnin parantaja -kirjassa (2021 Basam Books) Mira kuljettaa lukijan tunteiden polun läpi oman voiman tiedostamiseen ja antaa keinot muuttaa omaa koettua maailmaa. Rauha on tieteellinen ja tunteva syväsukellus omaan itseen, aivan kuin Miran puheenvuorot.