Nina
Pirhonen

 Nina Pirhonen Lataa painokelpoinen kuva

Helsinki

Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Alkuopetus , Lukio/ammattikoulu , Päiväkoti/esikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen helsinkiläinen lastenkirjailija ja muotoilija. Olen kirjoittanut ja kuvittanut kuusiosaisen Pompom-kirjasarjan sekä sukupuolirajoja rikkovat modernit kulkuneuvokirjat Brum brum ja Viuh viuh.

Lapsen arjen hauskuus, oivaltaminen, uuteen tutustuminen, ystävyys ja seikkailu ovat kirjojeni pääteemoja. Pyrin antamaan lapsille laajasti samaistumiskohteita sukupuoleen tai etniseen taustaan katsomatta. Teoksissani on sekä ensikirjoja että pidempiä tarinoita leikki-ikäisille. Kirjoilleni tunnusomaista on ilo ja graafinen värikkyys. Kirjojani on käännetty arabiaksi sekä ollut suomenkielisenä myynnissä Japanissa.

Mitä teen vierailulla?

Pienille lapsille luen ja keskustelen kirjojen aiheista. Voimme rakentaa yhdessä tarinoita. Voin pitää kuvitustyöpajoja yleisesti sekä näyttää, kuinka kirjan kuvitus syntyy ja miten kuva ja teksti täydentävät toisiaan.

Nuorille ja aikuisille voin pitää luentoja/työpajoja, lastenkirjan tekemisestä ja kirjojen kuvitamisesta. Millaista on olla lastenkirjailija? Miten tarina ja hahmot luodaan? Kuinka kirja kuvitetaan? Miten teksti ja kuva kuljettavat yhdessä tarinaa? Luennot/työpajat voivat olla sekä harrastelijoille että ammattikoulutuksessa oleville.

Tuotanto

Viuh viuh, 2017
Brum brum, 2016
Pompom aamusta iltaan, 2014
Pompom ja kotipuuhat, 2011
Kumpulaakson Pompom ja avaruusmatka, 2010
Kumpulaakson Pompom ja iloinen vuosi, 2009
Kumpulaakson Pompom lähtee merille, 2008
Kumpulaakson Pompom löytää ystävän, 2007
Kustantaja Otava