Nina Pirhonen

 Nina Pirhonen Lataa painokelpoinen kuva

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen lastenkirjailija ja kuvittaja, jolle on tärkeää lapsen vapaus kasvaa omanlaisekseen ja sanoittaa kasvua oivaltavin kuvakirjoin.

Kirjojeni kohderyhmä

Päiväkoti/esikoulu

Kuvaus

Kuvaan kirjoissani leikki-ikäisen kasvun keskeisiä teemoja: tunnetaitoja, empatiaa, oman tahdon löytymistä, pelkoja ja rohkeuden voittamista. Kirjojeni hahmot ovat eläimiä, joihin lapsi voi samaistua sukupuoleen tai etniseen taustaan katsomatta. Sukupuolisensitiivisyys on minulle kirjailijana tärkeä aihe, lapsen oikeus määritellä itsensä vapaasti. Muotojen ja värien graafinen leikki on kuvituksilleni tunnusomaista.

Olen kirjoittanut ja kuvittanut kymmenen lastenkirjaa Otavalle. Teoksiin kuuluvat kuusiosainen Pompom-kirjasarja, modernit kuluneuvokirjat Brum brum ja Viuh Viuh sekä lapsen kasvusta kertovat Leo Leijona -kirjat.

Olen lukenut kirjojani yleisölle sekä pitänyt työpajoja, joiden teemat liittyvät teoksiini. Olen kiinnostunut lasten työpajojen ohella järjestämään myös nuorten ja aikuisten kuvitustyöpajoja.

Mitä teen vierailulla?

Puhun mielelläni lapsen kasvun keskeisitä aiheista. Kirjoissani olen pyrkinyt sanoittamaan lapsen ajatusmaailmaa sekä hänelle itselleen että aikuisille ikävaiheessa, jossa lapsi ei aina osaa ilmaista itseään selkeästi. Kuinka tunnetaitoja opitaan? Kuinka selvitään uhmaiän myrskyissä? Miksi empatia on niin tärkeää ja kuinka käsitellään lapsen pelkoja? Pidän tärkeänä myös, että lapsi saisi kasvaa juuri omanlaisekseen vailla ahtaita roolimalleja ja löytää vahvuutensa.

Kuvitustyöpajassa voin ohjata erilaisten materiaalien käyttöön ja niiden yhdistelemiseen, esimerkiksi kuinka paperileikkausta yhdistetään tussipiirrokseen ja saadaan aikaan pelkistettyjen pintojen ja piirretyn viivan muodostama kuva. Voin kertoa, kuinka kuvakirja syntyy ja kuinka tarinaa ja tekstiä kuljetetaan yhdessä. Kuinka tarina ja hahmot syntyvät. Työpajoja voi soveltaa pienistä lapsista aikuisiin.

Tuotanto

Viuh viuh, 2017
Brum brum, 2016
Pompom aamusta iltaan, 2014
Pompom ja kotipuuhat, 2011
Kumpulaakson Pompom ja avaruusmatka, 2010
Kumpulaakson Pompom ja iloinen vuosi, 2009
Kumpulaakson Pompom lähtee merille, 2008
Kumpulaakson Pompom löytää ystävän, 2007
Kustantaja Otava