Emmi Pesonen

 Emmi Pesonen Lataa painokelpoinen kuva

© Jonne Räsänen, Otava

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen kirjailija ja näyttelijä - luova prosessi on minulle ainainen ihmetyksen ja innostuksen aihe.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen helsinkiläinen esikoiskirjailija, käsikirjoittaja ja näyttelijä. Kirjoittaminen on minulle tapa jäsentää kaoottista maailmaa, sekä omia ajatuksiani ja tunteitani. Se on väline piirtää todellisuutta näkyväksi.

Kirjoitan aiheista, jotka liikuttavat tai vaivaavat minua. Olen kirjoittanut valtarakenteista taidemaailmassa, uusperheistä ja  vanhemmuudesta, mielenterveysongelmista, hypnoosista, valheen ja todellisuuden häilyvästä rajapinnasta. Olen kiinnostunut yksittäisten ihmisten tarinoista, hetkistä, jotka muuttavat meitä ja sysäävät uuteen suuntaan.

Esikoiskirjani Maailman kaunein sana julkaistiin 2020 ja toinen kirjani Taikurin tyttäret ilmestyy elokuussa 2022. Käsikirjoittamani pitkä elokuva Viulisti sai Suomen ensi-iltansa 2018.

Teatterityössäni olen näytellyt mm. Kansallisteatterissa, Teatteri Jurkassa, Espoon Teatterissa, sekä lukuisissa elokuvissa ja tv-tuotannoissa, joten esiintymiskokemusta löytyy vuodesta 2001 lähtien.

Toinen äidinkieleni on ruotsi.

Mitä teen vierailulla?

Keskustelen mielelläni kirjoittamisesta ja sen merkityksestä, luovuudesta ja lukemisesta, kerron omasta polustani ja työstäni eri ammattirooleissa. Luen mielelläni otteita kirjoistani ja myös työn alla olevista käsikirjoituksista. Voin kertoa romaanin muuttamisesta elokuvakäsikirjoitukseksi tai näytelmäksi, ja voin avata näiden eri taidemuotojen ja työprosessien eroja.

Vedän mielelläni myös työpajoja, opastan miten voi löytää omia aiheita ja edetä oman tekstin kanssa esim. kuvan, henkilön, havainnon, muiston kautta. Uskon luovuuteen, ja haluan auttaa ihmisiä pääsemään kosketuksiin oman mielikuvituksensa ja alitajuntansa kanssa, pyrin aina luomaan tilaisuuteen välittömän ja lämpimän ilmapiirin.

Odotan jo innolla uusia kohtaamisia eri-ikäisten lukijoiden kanssa!

Minua voi haastatella tai voin puhua suoraan yleisölle.

Tuotanto

Romaanit:
Taikurin tyttäret, Otava (julkaistaan elokuussa 2022)
Maailman kaunein sana, Otava, 2020

Elokuvakäsikirjoitus:
Viulisti (pitkä elokuva), Mjölk Movies 2018

Näytelmäsuomennoksia (ruotsi-suomi):
Sara Stridsberg: Konsten atta falla - Putoamisen taito, Teatteri Jurkka 2017, 2021
Ann Heberlein: Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva - Toinen minussa, Kansallisteatteri 2016