Tuukka Perhoniemi

 Tuukka Perhoniemi Lataa painokelpoinen kuva

© Markku Sarimaa / Ursa

Helsinki

Kääntäjävierailut
Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen innostava esiintyjä, jonka aiheet ulottuvat tähtitaivaasta demokratiaan ja Higgsin hiukkasesta moraalilakiin sydämessämme.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Alkuopetus , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Kirjoissani olen käsitellyt tieteen historiaa, demokratian peruskäsitteitä ja yllemme kaareutuvaa tähtitaivasta, sekä pohtinut niiden sen merkitystä nykyelämälle. Olen pitänyt satoja esityksiä ja vuorovaikutteisia oppimistilanteita niihin liittyvistä aiheista erilaisille yleisöille – niin aikuisista koostuvalle messuväelle, ala-asteluokille, etäosallistujille kuin metsässä samoileville luontoretkeläisilllekin.

Olen teoreettisen filosofian tohtori ja työskennellyt pitkään tieteen kansantajuistamisen parissa Tähtitieteellisessä yhdistyksessä Ursassa. Pohjimmiltani olen siis tutkija ja tosiasioiden selvittäminen on mielestäni ensimmäinen lähtökohta hedelmälliselle dialogille, olipa sen aiheena mikä tahansa Maan ja taivaan väliltä. Ja juuri totuuden selvittäminen onkin mitä jännittävin tehtävä: todellisuus on monesti mielikuvitusta ihmeellisempää! Siksi se ei voi olla paperinmakuista tai näköistä toimintaa vaan siihen sisältyy myös mielenkiintoista kokeilua ja keskustelua muiden kanssa.

Mitä teen vierailulla?

Voin tulla puhumaan, vetämään työpajoja tai keskustelemaan kirjojeni aiheista tai aihepiireistä laajemminkin. Puhun myös mielelläni lukemisesta sekä tietokirjojen kirjoittamisesta ja suomentamisesta. Esiintyessäni keksin mielelläni muutakin aktiviteettia kuin pelkän puhumisen - demonstraatioita, keskusteluja jne. - ja pyrin saamaan myös kuulijat osallistumaan aiheen pohdintaan. Voin helposti vetää koko show'n yksin, mutta olen myös valmis juontamaan keskusteluja ja osallistumaan niihin.

Tuotanto

Omat teokset:
Demokraattinen perintömme (2017, Vastapaino, yhdessä Kai Alhasen kanssa)
Mitan muunnelmat - Miten määritämme maailmaa, ihmistä ja tietoa (2014, Vastapaino)
Popin ja Pikkukarhun avaruusmatka (2012 Ursa, yhdessä Juhani Anttilan kanssa)
Tähdistöt (2012, Ursa)

Viimeisimmät suomennokset:
Kaiken alku - universumin ensimmäiset sekunnit (2020, Ursa)
Todellisuus ei ole sitä miltä se näyttää (2019, Ursa)
Perustellun tiedon ulkorajat (2019, Terra Cognita)
Maailmankaikkeuden värit (2017, Ursa)
Kopernikuskompleksi (2015, Ursa)