Pipsa
Pentti

 Pipsa Pentti Lataa painokelpoinen kuva

© Otavamedia Pekka Nieminen 2016

Helsinki

Kirjailijavierailut
Työpajat

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Alkuopetus , Lukio/ammattikoulu , Päiväkoti/esikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Nimeni on Pipsa Pentti ja suuri unelmani toteutui syksyllä 2016 -Otava julkaisi kirjoittamani ja kuvittamani kuvakirjan ”Lyyli ja hurja Paperi-Hukka”! Se on hauska ja jännittävä tarina pelkojen voittamisesta. Kirja kertoo myös minusta, sillä vihdoinkin voitin minua aina vaivanneen epäonnistumisen pelon ja uskaltauduin toteuttamaan suuren unelmani kirjan kirjoittamisesta ja kuvittamisesta.

Olen lukenut satuani julkisesti ja saanut siitä tosi hyvää palautetta. Minusta on ihanaa lukea kirjaani ja eläydynkin satuuni niin, että lukuhetkestä tulee varmasti elämyksellinen. Olen sosiaalinen ja nautin erilaisten ihmisten kanssa jutustelusta -näistä onkin suurta hyötyä satuni lukemista ajatellen.

Olen kirjailija, jonka tarinaa ohjaavat pitkälti kuvitukset -näen tarinan päässäni kuvina ja ne ruokkivat tekstiä. Kuvitan käsin akvarelli- ja akryylimaalein sekä erilaisin kynin.

Sadun lukemisen lisäksi kerron ja esittelen mielelläni kirjan kuvitus- ja tekoprosessia, joten satuhetkestä saa hyvin elämyksellisen kokonaisuuden.

Mitä teen vierailulla?

Kirjani kirjoitus- ja kuvitusprosessista kertomisen lisäksi puhun mieluusti pelkojen kohtaamisesta, niiden voittamisesta sekä unelmien toteutumisesta. Minulla on neljä pientä lasta ja tein kirjaani hyvin pitkälti lasteni nukkuessa -tästä suurperheen ja henkilökohtaisen unelman toteuttamisen yhteensovittamisesta riittää varmasti myös juttua.

Olen koulutukseltani kuvataidekasvattaja, joten puhun mielelläni pelkojen ja muiden tunteiden käsittelyn tärkeydestä kirjojen ja tarinoiden avulla. Olen myös lapsille ääneen lukemisen suuri kannattaja.

Esittelen mielelläni kirjani kuvittamisprosessia sekä kirjan tekoon liittyviä seikkoja aitojen materiaalien avulla. Työpajat myös mahdollisia.

Tuotanto

Lyyli ja hurja Paperi-Hukka, teksti ja kuvitus Pipsa Pentti, Otava, syyskuu 2016