Teuvo Peltoniemi

 Teuvo Peltoniemi Lataa painokelpoinen kuva

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Valtionpalkittu monialainen tietokirjailija. Radiotoimittaja ja tutkijatausta. Erityisaloja utopiasiirtolaisuus, ydinvoima, addiktiot.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen julkaissut kirjoja mm. suomalaissiirtolaisuudesta, internetriippuvuudesta, liikennepolitiikasta, alkoholilapsista, perheväkivallasta  ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Olen tiedetoimittaja sekä sosiologian tutkija. Teokseni pohjautuvat tutkimuksiin sekä siirtolaisuuden osalta omiin tutkimusmatkoihini. Viime vuosina olen eniten esiintynyt utopiasiirtolaisuuden teemasta, josta kerään  lisäaineistoa ”Kohti parempaa maailmaa” -kirjani uutta laitosta varten. Ks. kotisivujani: www.kolumbus.fi/teuvo.peltoniemi/etusivu.html ks. http://www.kolumbus.fi/teuvo.peltoniemi/books.html

Mitä teen vierailulla?

Suomalaisten utopiasiirtolaisuudesta optimiaika on 90–120 min, mutta osaan tehdä asiasta lyhyttä (45 min) tai pitkää (3-5 tuntia) versiota. Suomalaiset perustivat ihannesiirtokuntiaan parikymmentä eri mantereille, joten teemaa voi jakaa monella tavalla. Minulla on esityksessäni musiikkia, videoita ja kuvamateriaalia tarpeen mukaan.

Siirtolaisuus-aihepiiri on tällä hetkellä hyvin ajankohtaista. Monilla on ollut myös suvussaan henkilökohtaisia yhteyksiä siirtolaisuuteen. Utopiat on myös tämän ajan tärkeitä aatteellisia termejä, jolla ajattelu laajenee koskemaan jokaista. Luennot ovat olleet hyvin suosittuja.

Palautteen mukaan ole hyvä esiintyjä (ex-radiotoimittaja). Olen saanut paljon palkintoja, mm. vuoden 2011 Tiedonjulkistamisen elämäntyön valtionpalkinnon "esimerkillisestä ja ennakkoluulottomasta tiedonjulkistamistyöstä". Esitelmiä olen pitänyt satoja. Järjestän myös laajempia koulutustilaisuuksia ja seminaareja koti- ja ulkomailla (varsinkin medialle)

Tuotanto

http://www.kolumbus.fi/teuvo.peltoniemi/books.html