Teuvo
Peltoniemi

 Teuvo Peltoniemi

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Olen julkaissut teoksia suomalaissiirtolaisuudesta, internetriippuvuudesta, alkoholilapsista, perheväkivallasta, ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Olen tiedetoimittaja sekä sosiologian tutkija. Teokset pohjautuvat tieteellisiin tutkimuksiin sekä utopiasiirtolaisuuden osalta siirtokuntiin tekemiini tutkimusmatkoihin. Viime vuosina olen eniten esiintynyt utopiasiirtolaisuuden teemasta, josta kerään yhä myös lisäaineistoa. Ks. kotisivujani www.kolumbus.fi/teuvo.peltoniemi/etusivu.html

Mitä teen vierailulla?

Suomalaisten utopiasiirtolaisuudesta puhuessani optimiaika on 90-120 min, mutta osaan tehdä asiasta lyhyttä (45 min) tai pitkää (3-5 tuntia) versiota. Suomalaiset perustivat ihannesiirtokuntiaan parikymmentä eri mantereille, joten teemaa voi jakaa monella tavalla. Esim. juuri nyt seuraava esitelmäni koskee Etelä-Amerikan siirtokuntia ja sitä seuraava suomalaisia ihanneyhteisöjä Venäjällä (1800-luku) ja Neuvostoliitossa (1920-luvulla). Minulla on esityksessäni musiikkia, videoita ja kuvamateriaalia tarpeen mukaan.

Siirtolaisuus-aihepiiri on tällä hetkellä hyvin ajankohtaista. Monilla on ollut myös suvussaan henkilökohtaisia yhteyksiä siirtolaisuuteen. Utopiat on myös tämän ajan tärkeitä aatteellisia termejä, jolla ajattelu laajenee koskemaan jokaista. Luennot ovat olleet hyvin suosittuja.

Olen tietääkseni hyvä esiintyjä (ex-radiotoimittaja). Olen saanut paljon palkintoja, mm. vuoden 2011 Tiedonjulkistamisen elämäntyön valtionpalkinnon "esimerkillisestä ja ennakkoluulottomasta tiedonjulkistamistyöstä". Esitelmiä olen pitänyt satoja. Järjestän myös laajempia koulutustilaisuuksia ja seminaareja koti- ja ulkomailla (varsinkin medialle)

Tuotanto

ks. http://www.kolumbus.fi/teuvo.peltoniemi/books.html