Sari Passaro

 Sari Passaro Lataa painokelpoinen kuva

© Sari Passaro

Toscana, Italia

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjoitin kirjan ihmisestä, joka käytti elämänsä erikoisella tavalla. Hän etsi hukkuneita. Miksi se tarina piti kertoa, mitä opimme?

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Olen journalisti ja entinen päällikkötoimittaja. Tässä tehtävässä olen esiintynyt paljon erilaisille ryhmille: koululaisille, kollegoille, harrastajille ja yrityksille. Työtehtävässäni opetin ja sparrasin kirjoittamista, uutistoimittamista, ilmaisua ja ideointia.

Kirjoitin elämäkerran kadonneiden etsijästä Reino Savukoskesta hänen omasta pyynnöstään. Kirja on ollut pidetty, mikä on minusta erityisen ilahduttavaa sen vaikean aiheen vuoksi. Reino Savukoski etsi ja löysi pääasiassa hukkuneita, joten kirja sisältää surua, mutta myös selviytymistä. Olen kirjoittanut työnantajalleni oppaita toimittajan työstä ja vuosia sitten kirjoitin historiikin tamperelaisesta lääkärikeskuksesta yhtiön omaan käyttöön.

Asun Italiassa ja teen työtä etänä. Olen syntynyt Kemijärvellä, joten olen kaukana kotoa. Minulla on tällä hetkellä työn alla toinen kertomus naisesta, jonka äiti ei koskaan hyväksynyt häntä. Kirja on yksityinen tilaus.

Mitä teen vierailulla?

Pystyn kertomaan kirjoittamani elämäkerran (Reino Savukoski) syntyprosessista, faktojen tarkistamisesta; siitä, miten tapahtuneen kulku selvitetään, sillä ihmiset muistavat asioita yllättävän eri tavalla. Menneestä oikeanlaisen kuvan saaminen on joskus salapoliisityötä. Monesta ei lähteestä poimitaan palapelin palat. Samalla voin tuoda esiin veden vaarat. Reino Savukoski etsi hukkuneita. Lähes jokainen vahinko sattui ihan tavallisena päivänä.

Luennoilla voi käsitellä draaman perusteita, koukuttamista, tarinankerrontaa.
Jos kyseessä on työpaja, voimme käsitellä esseen kirjoittamista ja sen lainalaisuuksia.

Voin myös kertoa itsestäni ja elämänmuutoksestani.
Esiinnyn pääasiassa etänä, mutta vierailen Suomessa pari kertaa vuodessa.

Tuotanto

Reino Savukoski, Suomen tunnetuin kadonneiden etsijä, Minerva Kustannus, 2022