Timo Parvela

 Timo Parvela

© Veikko Somerpuro / WSOY

Kirkkonummi

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Ahkera lukutaidon ja lasten oikeuksien puolustaja

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Alkuopetus , Lukio/ammattikoulu , Päiväkoti/esikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Timo Parvela on Suomen luetuimpia kirjailijoita sekä kotimaassa että ulkomailla. Hän on kirjoittanut yli 80 teosta lapsille, nuorille ja aikuisille sekä lisäksi tv-käsikirjoituksia, näytelmiä ja sanoituksia. Parvelan tekstejä on käännetty yli kolmellekymmenelle kielelle, ja niitä on myyty Suomessa ja ulkomailla yhteensä jo yli 2 miljoonaa kappaletta. Parvelan teoksista on tehty lukuisia teatteri-, tv- ja elokuvasovituksia sekä kotimaassa että ulkomailla.

Timo Parvela tunnetaan erityisesti lastenkirjasarjoistaan Kepler62, Ella ja kaverit, Pate, Maukka ja Väykkä sekä Sammon vartijat. Kirjojensa lisäksi Parvela tunnetaan ahkerana lukutaidon ja lasten oikeuksien puolustajana. Viimeksi mainitusta hän on saanut Unicefin Lasten oikeuksien vaikuttaja -tunnustuksen vuonna 2016.

Katso lisätietoja Tammen sivuilta, linkki sivun lopussa.

Tarinakonsertteja tilattavissa seuraavan kerran syksylle 2024.

Mitä teen vierailulla?

Timo Parvela esiintyy kirjailijavierailujen sijaan Tarinakonserteissa.

Maukka ja Väykkä on kirjailija Timo Parvelan kirjoittama kertomussarja ystävyydestä ja erilaisuuden tunnistamisesta sekä hyväksymisestä. Tarinakonsertti koostuu kirjailijan itsensä lukemista teksteistä, näyttelijöiden lukemista teksteistä, näytellyistä katkelmista sekä lauluista. Visuaaliset ratkaisut ovat keveitä ja puvustus laukkuun mahtuvaa. Lukukonsertti voidaan toteuttaa lähes missä tahansa tilassa.

Työryhmän muodostavat kirjailija Timo Parvela, muusikko Niko Kumpuvaara (haitari) sekä näyttelijät Lotta Kuusisto ja Paavo Kerosuo. Tarinakonsertti on uudella tavalla inspiroiva kohtaaminen esiintyjien ja yleisön välillä. Vältämme perustilanteen, jossa kirjailijaa haastatellaan ja kysymyksiä odotellaan hiljaisuuden vallitessa. Konsertin jäljiltä kohtaaminen on suorempaa ja keskustelun aiheet avarampia. Tekijät ja kokijat ovat samassa veneessä.

Tuotanto

Kepler 62 -kirjat
Ella-kirjat
Maukka ja Väykkä -kirjat
Taro-kirjat
Sammon vartijat -trilogia
Huvipuisto-trilogia.

Yhteensä yli 80 teosta, joita käännetty yli 30 kielelle. Lisäksi näytelmiä, tv- ja elokuva-käsikirjoituksia sekä kolumneja.