Milla Paloniemi

 Milla Paloniemi Lataa painokelpoinen kuva

© Maarit Niva

Kouvola

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Rento ja reipas Milla Paloniemi tunnetaan parhaiten supersuositusta Kiroileva siili sarjakuvastaan.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Alkuopetus , Lukio/ammattikoulu , Päiväkoti/esikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Moi mä oon Milla! Sarjakuvataiteilija, kuvittaja, graafikko, muusikko, opettaja ja ponifarmari.

Mut tunnetaan parhaiten Kiroileva siili -hahmostani, jonka ainutlaatuinen tarina on jo useita vuosia kiinnostanut ja kiinnostaa yhä kaikenikäisiä kuulijoita kouluissa, kirjastoissa ja muissa yleisötapahtumissa.

Tykkään esiintyessäni “hölöttää” laaja-alaisesta työstäni ja vivahteikkaasta elämästäni avoimesti, rehellisesti, rennosti, rohkeasti ja rönsyillen. Jutustella kuulijoiden kanssa vastaillen heidän kysymyksiinsä, koskivat ne mitä tahansa. Oon taiteilijana ja yrittänä kokenut monenlaista.

Oon aito ja positiivinen tyyppi ja työpajoja vetäessäni kannustan mielelläni kaikenikäisiä ihmisiä seurailemaan omia unelmiaan, olemaan leikkisä ja utelias ja purkamaan tuntojaan taiteen keinoin.

Asun nykyisin Kouvolan Sippolassa 4 hevoseni kanssa, jossa pyöritän Hevostaidekeskus Ponifarmia ja tarjoan elämyspalveluita. Piirrän hevosaiheisia juttuja myös työkseni.

Mitä teen vierailulla?

Oon esiintyjänä kokenut: Tein ensimmäiset kirjailijavierailuni jo 2006 (ollessani tuolloin 23-vuotias). Osaan ja tykkään olla isonkin ihmisjoukon edessä rento, rohkea, hauska ja lempeä oma itseni. Voin puhua avoimesti mistä vain, rankoistakin aiheista, kuten koulukiusaamistaustastani tai muista elämäni kolhuista ja siitä, miten oon niistä selvinnyt muunmuassa taiteeni ja positiivisen asenteeni avulla. En suunnittele koskaan esiintymisiäni etukäteen, vaan ne muotoutuvat aina tilaisuuden mukaan. Usein pyydetään piirtämään jotain, joka tottakai onnistuu milloin ja missä ja miten päin vain! Minua on kehuttu inspiroivaksi, hauskaksi ja erilaiseksi esiintyjäksi.

Tuotanto

Esimerkkejä:
Kiroileva siili -sarjakuva
LENNART, Like 2015
Veera ja minä, Sammakko 2013
Sarjakuvakeittokirja (toim.), Sammakko 2010
En vaan osaa! (1 ja 2), Sammakko 2008 ja 2010
Kettu ja minä, Sammakko 2009
Tassutellen, Sammakko 2007

Tuotantoa esillä laajemmin Turun Sarjakuvakaupan sivuilla, linkki alla.