Jarno Paalasmaa

 Jarno Paalasmaa Lataa painokelpoinen kuva

© Markus Bergman

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen kasvatusalan tietokirjailija, opettaja ja vanhempi. Kasvatusviisauksien lisäksi kerron käytännön esimerkkejä elävästä elämästä.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Olen kasvatusasiantuntija, tietokirjailija, opettaja, rehtori ja kahden lapsen isä. Uusin kirjani Kasvatusviisautta kiireisille on tiivis paketti viisautta ja vinkkejä kiireiselle vanhemmalle. Olen asiantuntijana myös Yle Areenassa julkaistussa 7-osaisessa Kasvatusviisautta kiireisille -podcast-sarjassa. Selvitän, miten tämän vuosituhannen kasvatushaasteista voisi selvitä esimerkiksi Jean-Jacques Rousseaun, Maria Montessorin, Rudolf Steinerin, Johan Amos Comeniuksen ja Ellen Keyn opeilla. Teen myös väitöskirjaa Tampereen yliopistossa. Lisäksi olen aiemmin ollut Steinerkasvatuksen liiton puheenjohtaja ja Opetushallituksen opetussuunnitelman perusteita laativan työryhmän jäsen. Toimin kahdettakymmenettä vuotta päätoimisena opettajana.

Mitä teen vierailulla?

Aiheesta riippuen pidän alustuksia, keskustelevia luentoja ja kerron tarinoita. Aiheet liikkuvat kotikasvatuksesta koulumaailmaan, sivistyksen tulevaisuudesta vaihtoehtopedagogiikkoihin.

Esimerkkejä: Maailman parhaat kasvatusajatukset, Kymmenen keinoa työrauhaan, Vapauden filosofia, Leikki ja luovuus, Lapsilähtöisyys vai lapsijohtoisuus? Kuri ja vapaus, Saako lasta rangaista? Onko järkevää määritellä digiaikaa? Miten toimia, kun oma temperamentti menee ristiin lapsen temperamentin kanssa? Ymmärtävätkö vanhemmat lastensa ikäkausia? Mikä tekee vaihtoehtopedagogiikoista ajankohtaisia? Mistä on hyvä opettaja tehty? Tulevaisuus ja koulu.

Tuotanto

Kasvatusviisautta kiireisille (2021 Into Kustannus)
Steinerkoulun ABC - Leikistä luovaan ajatteluun (Into Kustannus 2019)
Maailman parhaat kasvatusajatukset (Into Kustannus 2016)
Aktivoi oppilaasi (PS-Kustannus 2014)
Lapsesta käsin. Kasvatuksen ja opetuksen vaihtoehtoja (PS-kustannus 2011)
Omassa rytmissä. Steinerkoulun idea ja käytännön sovellukset (PS-kustannus 2009)