Ilkka Olavi

 Ilkka Olavi Lataa painokelpoinen kuva

© Johan Degerman

Råneå, Pohjois-Ruotsi

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Nuortenkirjoja jo vuodesta 2012. Näyttelijänä kouluttautunut kirjailija, jonka ura alkoi Demi-lehdestä Kysy kundilta -palstan pitäjänä.

Kirjojeni kohderyhmä

Alakoulu , Alkuopetus

Kuvaus

Kymenlaaksosta kotoisin oleva ja Suomen ja Ruotsin rajalla asuva nuortenkirjailija, joka vierailee mielellään Pohjois-Suomen kirjastoissa sekä myös Etelä-Suomessa. Olen esiintynyt sekä kirjastoissa että vieraillut kirjailijana kouluissa – myös juontajantöitä on tehty.

Kirjailijana minua kiinnostaa vahvistaa nuorten lukuintoa, kirjoittajana taas viehätyn hahmoista, jotka liian usein jäävät sivuun tai altavastaajiksi valtavirran tarinoissa. Yhteistyökykyisenä taiteilijana suunnittelen mielellään sisältöjä yhdessä tilaajan kanssa, mutta olen aina valmis saapumaan paikalle myös suoraan kysymysten ääreen. Koulutukseltani olen näyttelijä, joten tilanteen mukaan eläminen ja myös yllättävät muutokset ovat tuttuja juttuja!

Mitä teen vierailulla?

Voin tulla suoraan lauteille vastaamaan kysymyksiin, mutta tarvittaessa voimme ideoida Teille mieluista sisältöä yhdessä! Kerron mielelläni esimerkiksi kirjoittamiseen liittyvistä prosesseistani, siitä miten ideani syntyvät.

Eniten kokemusta minulla on haastattelutilanteista, joissa haastattelija esittää kysymyksiä, joita hän tai esimerkiksi kirjani lukeneet koululaiset ovat minulle pähkäilleet. Hyviä kokemuksia minulla on myös niin sanotun "elämäkerran" kertomisesta, eli siitä, millaisten mutkien kautta päädyin nuortenkirjailijaksi.

Kannustan lukemaan ja myös kirjoittamaan - luulenpa, että kaikilla vierailuillani tämä tullee paistamaan läpi aiheesta riippumatta. Koulutukseltani olen näyttelijä - voin olla tarvittaessa myös yksin lavalla ja luoda sisältöä.

Tuotanto

Agenttimummo-sarja:
Agenttimummo ja salainen huussi, 2024, Into Kustannus
Agenttimummo ja lentävät tekarit, 2023, Into Kustannus

Herra Hirmu ja hurja torakkaimuri, 2021, Atrain & Nord

Mitä ihmettä, Aliisa! -sarja, 2020, Storytel
- Aliisa ja kummallinen lohikäärme
- Aliisa ja neuvoton merenneito
- Aliisa ja Puutarhapeikko
- Aliisa ja Prinsessa Tinttarallaa
- Aliisa ja avaruuslapsi
- Aliisa ja kyllästynyt merirosvo
- Aliisa ja kummitus, joka pelkäsi
- Aliisa ja Äksypussi
- Aliisa ja karanneet revontulet
- Aliisa ja Pakkaskeiju

Kundiopas tytöille, 2012, Tammi