Niina Oisalo

 Niina Oisalo Lataa painokelpoinen kuva

© Henna-Leena Kallio

Turku

Kirjailijavierailut
Kirjavinkkaus
Työpajat

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen Turussa asuva tamperelaissyntyinen kirjailija, elokuvatutkija ja dokumentaristi. Esikoisteokseni, runokokoelma Valaan silmä, pilvien hai julkaistiin keväällä 2017. Darwinin innoittamassa kokoelmassa seikkailee utelias kertoja, jonka muuntautumiskyky on loputon. Kertoja (onko hän eläin vai ihminen?) vie ihmettelyn alkulähteille, asioihin jotka sykkivät ja kuplivat – ihmisen ja eläimen, röyhkeän luomiskoneen, kivikehän ja metsän saviseen kohtaamiseen.

Runoja ja novellejani on julkaistu aiemmin Tuli&Savussa, Reviiri – uuden kirjallisuuden vuosikirjassa, Sivulliset-antologiassa sekä kollektiivisessa runoinstallaatiossa Tähkäpään kuvastin. Osallistuin kesällä 2017 Pentinkulman päivien E80-esikoiskirjaililijaseminaariin.

Mitä teen vierailulla?

Voin puhua kirjoittamisesta yleisesti, runojen kirjoittamisesta, esim. miten se poikkeaa proosan kirjoittamisesta. Olen tehnyt myös toimittajan ja tutkijan töitä, joten voin kertoa myös kirjoittamisen lajien eroavuuksista ja tunnusmerkeistä, kirjoittamisesta työnä.

Minustako runoilija? -työpaja on leikkisä johdatus runojen kirjoittamiseen.
Työpajassa tutustutaan helppoihin tapoihin aloittaa runojen kirjoittaminen. Kaiken lähtökohtana on leikkisä ja vapaa suhtautuminen kieleen ja sen tuottamiseen. Kaikki osaavat tehdä runoja!

Tuotanto

Valaan silmä, pilvien hai, Kolera kustannus 2017