Sanna
Nyqvist

 Sanna Nyqvist Lataa painokelpoinen kuva

© Gaudeamus

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen kirjallisuudentutkija ja kriitikko. Tutkijana erityisiä kiinnostuksen kohteitani ovat kirjallisuuden ja tekijänoikeuden suhteet, kirjalliset väärennökset, intertekstuaalisuus sekä saaret kirjallisuuden paikkoina. Kriitikkona seuraan erityisen tarkasti käännöskirjallisuutta ja humanistista tietokirjallisuutta. Kirjoitan kolumneja ja yleistajuisia esseitä mm. kirjallisuuslehti Parnassoon.

Väitöskirjassani tutkin tyylin jäljittelyä eli pastissia sekä kirjallisena ilmiönä että tapausesimerkkien kautta. Vuonna 2018 julkaisin yhdessä tutkijakollegani Outi Ojan kanssa teoksen Kirjalliset väärennökset: huijauksia, plagiaatteja ja luovia lainauksia (Gaudeamus), joka on ensimmäinen aihetta käsittelevä suomenkielinen tietokirja.

Olen pitänyt työhöni liittyviä koulutuksia ja asiantuntijaluentoja erilaisille yleisöille, esim. opettanut yliopistolla, tehnyt kirjastovierailuja, luennoinut kirjallisuustapahtumissa, esiintynyt kirjamessuilla sekä opettanut luovaa kirjoittamista niin lukiossa kuin kesäyliopistossakin.

Mitä teen vierailulla?

Pidän yleisöluentoja tutkimusaiheitteni pohjalta, mutta kirjallisuudentutkijana venyn tarvittaessa myös kommentoimaan kirjallisuuden ilmiöitä omien erityisalojeni ulkopuoleltakin.

Voin vetää työpajoja luovasta (tieto)kirjoittamisesta ja kirjallisuuskritiikistä. Koulutuksiani on kiitetty vankasta tietosisällöstä ja innostavuudesta. Jos oma osaamiseni ei osu tilaajan tarpeisiin, yritän vinkata kollegasta, joka voisi sopia tehtävään paremmin.

Tuotanto

Kirjalliset väärennökset: huijauksia, plagiaatteja ja luovia lainauksia (yhdessä Outi Ojan kanssa), Gaudeamus 2018
Lintukodon rannoilta: saarikertomukset suomalaisessa kirjallisuudessa (sisältää artikkelini pohjoismaisista saariromaaneista), SKS 2017
Keltaiset esseet: Keltainen Kirjasto tutkijoiden silmin (toim. yhdessä Heta Pyrhösen ja Päivi Koiviston kanssa), Tammi 2016
Double-Edged Imitation: Theories and Practices of Pastiche in Literature (väitöskirja), University of Helsinki 2010