Suvi Nurmi

 Suvi Nurmi Lataa painokelpoinen kuva

© Anna Väänänen

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen kirjailija, kuvataiteilija ja kustannustoimittaja sekä luonteva esiintyjä, jolle lasten- ja nuortenkirjallisuus on sydämen asia.

Kirjojeni kohderyhmä

Alakoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Vaikka olen kouluttautunut ensin kuvataiteilijaksi, olen sielultani ollut aina kirjoittaja. Sittemmin olen opiskellut myös kirjallisuudentutkimusta ja suomen kieltä Helsingin yliopistossa ja päässyt tekemään kustannustoimittajan hommia – unelmatyö, josta en osannut lapsena edes haaveilla! Lapsille ja nuorille kirjoittaminen on kutsumukseni, koska tiedän kokemuksesta, kuinka suuri vaikutus nuorena luetuilla teoksilla voi elämään olla.

Taiteilijana olen tottunut esiintymään ja vetämään työpajoja, ja viihdyn kaikenikäisten ihmisten parissa. Olen työskennellyt myös äidinkielenopettajana, joten koulumaailma on minulle tuttu. Esiintyjänä olen luonteva ja iloinen, ja myös keskusteluissa ja haastatteluissa olen elementissäni.

Mitä teen vierailulla?

Varhaisnuorille suunnatun, aikamatkaajasisaruksista kertovan Routala-sarjani teemat liittyvät ulkopuolisuuden tunteeseen, vastuun ottamiseen ja kysymykseen siitä, voiko kohtaloonsa vaikuttaa. Kerron mielelläni kirjoittamisestani, monimutkaisesta matkastani kirjailijaksi ja kirjojeni synnystä.

Voin puhua myös yleisesti lasten- ja nuortenkirjallisuuden merkityksestä, reaalifantasiasta kirjallisuudenlajina ja fantasian tuomista merkityksistä nuortenkirjallisuuteen.

Olen pitänyt jo yli kymmenen vuoden ajan myös mm. kalevalaisten loitsujen kirjoitustyöpajoja ja anarkistisia sanalappu-runotyöpajoja eri-ikäisille. Minulta voi tilata myös vaikkapa aforismityöpajan aikuisille. Kysy lisää!

Tuotanto

Unissamatkaaja, Routala-sarja, osa 1. 2021, Myllylahti Oy
Etsijöiden aika, Routala-sarja, osa 2. 2022, Myllylahti Oy