Aura Nurmi

 Aura Nurmi Lataa painokelpoinen kuva

© Jonne Räsänen

Helsinki

Kääntäjävierailut
Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kokenut esiintyjä ja kirjailija, joka suhtautuu kaikenikäisten opettamiseen intohimoisesti ja vuorovaikutuksellisesti. Työ räätälöitävissä.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen kirjailija, esiintyjä, tuottaja, kääntäjä sekä kriitikko. Olen julkaissut toistaiseksi kaksi runokirjaa, Villieläimiä ja Leijonapatsailla, ja kirjoitan parhaillaan romaania, joka ilmestyy syksyllä 2022. Olen tehnyt pitkään työtä lavarunouden ja marginaalisemman runouden parissa. Opetuskokemusta minulla on runsaasti erilaisten oppijoiden ja ikäryhmien parissa, aina alakoululaisista ikääntyneisiin. Erityisenä kohderyhmänä minulla on yläkouluikäiset ja sitä vanhemmat nuoret, joille tuotan esimerkiksi virtuaalisisältöä vapaa-aikanani.

Tapahtumatuottajana tiedän, mistä onnistunut kirjailijakohtaaminen koostuu.

Opetan tällä hetkellä sekä suomen, että ruotsin kielellä, sekä käännän Amanda Gormanin runoutta englannista suomeksi. Olen perustanut nuorten kirjallisuusklubin, joka tarjoaa nuorille esiintymis- ja kuuntelutilaisuuksien lisäksi muita työmahdollisuuksia. Lukutaidon parantamisen koen henkilökohtaisena missiona.

Runoesitysrepertoaariini kuuluu usein musiikki.

Mitä teen vierailulla?

Opetan luovan kirjoittamisen lisäksi esitysteknisiä niksejä. Minulta voi tilata esimerkiksi lavarunouden kurssin, joissa satsataan ilmaisuun, tai puhtaasti kirjoittamiseen keskittyvän meditatiivisemman paketin.

Minulla on metodeja, jos opetukseen osallistuvilla on haasteita kirjoittamisen, lukemisen tai itseilmaisun kanssa. Monet tehtäväni ovat keskustelullisia ja ne ottavat huomioon myös ryhmän kielivarianssin. Kehittämiini työpajaharjoitteisiin voi tutustua Lukukeskuksen Mun tarina -hankekuvauksessa. Opetukseni johtoajatus on yhteisössä ja yhteisönä onnistuminen.

Tekstilajeista olen opettanut lavarunouden, runouden, monipuolisen luovan kirjoittamisen lisäksi elämäkerrallista kirjoittamista, (lyhyt)proosaa ja elokuva- ja näytelmäkäsikirjoittamista. Olen opettanut myös genrelajeja, kuten science fiktiota sekä fanifiktiota.

Tuotanto

Leijonapatsailla (2020, Otava)
Voidaan puhua jossitellen (toim. 2020, Kosmos)
Villieläimiä (2016, Kolera)
Työn alla: Karkuteillä (2022, Otava)

Tekstikokoelmat, esseet, antologiat:
Suurteoksia (2021, Tammi)
Yhteinen kritiikki (2021, SARV)
Mitä tapahtuu huomenna lukemiselle? (2020, WSOY, Ellun kanat)
Lava-antologia (2013, Poesia)

Käännöstyöt:
Kukkula jolle kiipeämme, Amanda Gorman (2021, Tammi)
Muutos soi, Amanda Gorman (2021, Tammi)
Työn alla: Call us what we carry, Amanda Gorman (Tammi)