Aura Nurmi

 Aura Nurmi Lataa painokelpoinen kuva

© Heta Saukkonen

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Runoilija Aura Nurmi. Kirjoitan toistaiseksi ja pääasiassa yhteiskunnallista runoutta. Saatat tuntea minut myös lavarunoyhteisö Helsinki Poetry Connection ry:n kautta, jossa toimin aktiivisesti esiintyvänä runoilijana ja tapahtumatuottajana. Minusta saa luennoitsijan ja intohimoisen lukijan lisäksi loistavan työpajavetäjän esimerkiksi lavarunouden parissa. Opetan lavarunoutta ja luovaa kirjoittamista lähes kaiken ikäisille ja kaikenkokoisille ryhmille, ja opetustyyliäni on kehuttu innostavaksi ja kannustavaksi. Uskon, että jokaisella ihmisellä on hieno, oma tarina, ja persoonallinen oma ääni.

Villieläimiä -runokokoelmalle myönnettiin Helsingin Sanomien erikoismaininta sekä Kalevi Jäntin palkinto.

Mitä teen vierailulla?

Olen esiintynyt Helsinki Poetry Connection ry:n tapahtumissa kohta kymmenen vuotta. Esitykseni ovat yleensä varsin puhuttelevia, sillä kirjoitan usein häpeän kokemuksesta, ulkopuolisuudesta ja köyhyydestä. En karta esiintymisissäni tai kirjoissani vaikeita aiheita. Olen järjestänyt esimerkiksi kurssin "trauman käsittely lavarunouden avulla". Opettaessani etenen varovaisesti, eikä minulla ole opettamisessani terapeuttista lähtökohtaa, vaan päämääränä on hyvä taiteen teko.
Opetan myös esiintymisjännityksen sietoa, äänenkäyttöä, tilan hyödyntämistä esityksissä sekä onnistumista mikrofonin kanssa. Tärkeintä kursseillani on kuitenkin keskittyä kirjoittamaan hyviä tekstejä ja löytämään niistä esityksellistä potentiaalia. Kursseillani sekä kirjoitetaan että esitetään tekstejä.

Opetan pääasiassa nuoria aikuisia sekä esimerkiksi eläkeläisiä. Minulla on kokemusta runoklubien järjestämisessä erilaisissa ympäristöissä, esimerkiksi opistoissa, luonnossa, löydetyissä tiloissa ja vanhainkodeissa.

Laaja esiintymiskokemus ympäri Suomen, jonka lasken myös tärkeäksi taiteen tekemiseksi.
Olen esiintynyt muun muassa Hailuodossa Bättre Folkissa, Annikin Runofestivaaleilla ja kansainvälisillä Helsinki Word -festivaaleilla. Esiintymisissäni olen hyödyntänyt rekvisiittaa, ääntä ja tanssia, ja esiintynyt myös kollaboraationa. Tällä hetkellä työskentelen äänitaiteilija Julius Valveen sekä tuottaja Teemu Puolitaipaleen kanssa.

Tuotanto

Leijonapatsailla, Otava 2020
Voidaan puhua jossitellen, Kosmos 2019
Villieläimiä -runokokoelma, Kolera 2016
Lava-antologia, Poesia 2013