Jouko
Nuora

 Jouko Nuora Lataa painokelpoinen kuva

Forssa

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Juhlapuheet
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Sarjakuvaelämäkertoja ja kuvittaja. Nopea livekarikatyristi ja iloinen höpöttäjä! Piirtäjänammatissa 1993 lähtien.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen kirjoittanut ja piirtänyt kirjoja ammatikseni vuodesta 1993 alkaen, tosin piirtäjän ura alkoi jo 1981, ja vietän ensi vuonna parilla näyttelyllä 40 V-uraani! Olen kuvittanut kirjoja, lehtiä, levynkansia ja elokuvajulisteita, sekä piirtänyt sarjakuvia Hesarista Hustelriin ja Pelit-lehdesta Pahkasikaan. Myös mainoskuvitukset storyboardeineen yms. on tuttua jo 90-luvulta.

Toimin myös livekarikatyyripiirtäjänä: 4 minuutissa 1 naama. Olin LIDLin Grillimaisterikiertueilla mukana 2012-15 ja piirsin hieman yli 3000 nopeaa muotokuvaa/karikatyyriä. Kultainen Nuoruus omaelämäkertasarjakuvani voitti suomalaisen sarjakuvan 100V-kisan 2011, ensi vuonna 2021 ilmestyy 4. ja viimeinen osa Kultaista Nuoruutta, PeneLopezin kustantamana.

Kävin 2015 Satakunnan vankilan Huittisten osastolla esittelemässä piirroksiani, olen myös opettanut sarjakuvien piirtämistä aikuisopistolla Forssan Wahrenopistossa, sekä vetänyt piirustuskerhoa mielenterveyskuntoutujien Mielikkiyhdistyksessä Forssassa.

Mitä teen vierailulla?

Mielelläni puhun sarjakuvista, niiden arvostuksesta ja tekemisestä. Olen ollut intohimoinen sarjakuvien kuluttaja jo 70-luvulta lähtien. Työpajoissa voin antaa kritiikkiä ja/tai ohjata henkilökohtaisesti mielummin kuin yleisellä tasolla, jokainen on omassa vaiheessaan piirtäjänä ja kirjoittajana. Lujasti uskon että KAIKKI voivat oppia piirtämään ja kirjoittamaan, KUN vain haluavat ja jaksavat innostua tekemään, pienin askelin etiäpäin, ja unelmat pilvissä!

Tuotanto

Kultainen Nuoruus, 2012, Moreeni. Sarjakuvan 100 V-kisan voittaja!
Nani Queen of the Jungle, 2013, PeneLopez.
Nani Cowgirl + Manic Desparado, 2014, PeneLopez,
Nani Lehmitytön seikkailut (Japanissa japaniksi) 2014, Toge No Jizo.
Kultainen Nuoruus osa 2., 2016, PeneLopez.
Kultainen Nuoruus ÄÄNIKIRJA, 2017, PeneLopez.
Espanjalainen Saunaretki, 2018, PeneLopez.
Kultainen Nuoruus osa 2. ÄÄNIKIRJA, 2019, PeneLopez.