Tomi Norha

 Tomi Norha Lataa painokelpoinen kuva

© Sasu Norha

Turku

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen musiikinopettaja, jonka esikoiskirja on historiallinen romaani.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

En tiedä, onko olemassa tyypillistä esikoiskirjailijaa, mutta jos on, minä en ainakaan ole sellainen. Olen musiikinopettaja Turussa Luostarivuoren Lyseon lukiossa ja sivutoimisesti kirjoitan musiikkiarvosteluja Turun Sanomiin. Opettajana olen toiminut 26 vuotta, kritiikkejä olen kirjoittanut jo 29 vuotta. Kuten arvata saattaa, en ole enää ihan nuori, vaan 54-vuotias, ja kolmen aikuisen lapsen isä. 90-luvulla soitin työkseni rokkibändissä, Boycott-yhtyeen mukana tuli nähtyä kaikki silloiset Suomen keikkapaikat ja ulkomaillakin käytiin.

Koulutukseltani olen filosofian lisensiaatti (pääaineena musiikkitiede), ja musiikinopettaja (pääaineena musiikkikasvatus). Lisäksi olen opiskellut kotimaista kirjallisuutta ja luovaa kirjoittamista Turun yliopiston Mestarikursseilla, työväenopistossa ja Turun Kirjan talon Historiallinen romaani -kurssilla. Musiikki oli pitkään suuri intohimoni, mutta kun siitä tuli ammatti, tarvitsin uuden harrastuksen. Kirjallisuudesta tuli sellainen.

Mitä teen vierailulla?

Voin kertoa Naarasperho-esikoiskirjastani ja pitkästä matkastani kirjallisuuden parissa - minulla meni viitisentoista vuotta kirjoittamisen aloittamisesta julkaisuun. Voin myös kertoa musiikin ja kirjallisuuden eroista ja yhtäläisyyksistä.

Tuotanto

Naarasperho, 2024, Lector kustannus