Hannu Niklander

 Hannu Niklander

© D.R.

Karkkila

Kääntäjävierailut
Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kokenut, lukenut, monipuolinen ja leikkisä.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Aloitin kirjailijavierailut v. 1974 esikoisrunoteokseni ilmestyttyä. Vierailujen ohella olen työskennellyt suunnilleen samoilta ajoilta luovan kirjoittamisen ohjaajana. Teoreettista pohjaa työlleni antaa koulutus filosofian maisteriksi, pääaineena kotimainen kirjallisuus, sivuaineina mm. historia ja valtiotieteet.

Olen matkustellut paljon ja kirjoittanut useita matkakirjoja. Se kokemus on auttanut myös romaanien ja novellien kirjoittamisessa. Olen asunut Ruotsissa kolmeen otteeseen ja perehtynyt kulttuuriyhteistyöhön ulkosuomalaisten kanssa. Näin on tapahtunut myös etenkin Kanadassa, mutta myös Norjassa, Venäjällä ja Yhdysvalloissa.

Erityisalojani ovat omaelämäkerrallinen kirjoittaminen, josta minulla on neljän romaanin verran kokemusta, sekä esseet ja kertomukset.

Toimin 18 vuotta Suomen Kirjailijaliiton johtokunnassa, tästä ajasta 12 vuotta varapuheenjohtajana. Se elämänvaihe antoi hyvin vankan tuntuman kirjailijan työn edellytyksiin.

Mitä teen vierailulla?

Periaatteessa olen valmis tapauskohtaisesti puhumaan pyydetyistä aiheista, mikäli niillä on kosketuskohtaa omaan kirjoittamiseeni. Usein on. Myös paneelikeskusteluihin olen valmis osallistumaan. Olen valmis esiintymään kaikkialla Suomessa ja ulkomailla.

Tavallisimmin olen puhunut omasta tuotannostani, mutta myös kulttuuri- ja kirjallisuushistorialliset aiheet ovat tulleet kysymykseen. Niin ikään olen usein käsitellyt kirjoittajan työtä ja kirjoittajakoulutusta. Taannoinen työskentelyni matkalutoimittajana on antanut paljon näköalaa maantieteeseen ja etenkin kulttuurimatkailuun.

Tuotanto

https://fi.wikipedia.org/wiki/Hannu_Niklander