Mape Morottaja

 Mape Morottaja Lataa painokelpoinen kuva

© Anna-Liisa Nikus

Tampere

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Käsikirjoittaja, ohjaaja ja tietokirjailija. Olen tehnyt paljon tv-ohjelmia vaietuista aiheista. Puhun kiertelemättä, ihmistä kunnioittaen.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Olen koulutukseltani yhteiskuntatieteiden maisteri. Työskentelen tällä hetkellä Ylessä ohjaajana ja käsikirjoittajana. Olen ohjannut ja käsikirjoittanut viimeisen 30 vuoden aikana muun muassa dokumenttisarjoja sekä ajankohtais- ja asia-ohjelmia. Parhaillaan opiskelen työnohjaajaksi.

Like-kustannus julkaisi tuhoavasta äitiydestä kertovan esikoiskirjani, Vaikket suojellut minua kaikelta, toukokuussa 2022. Kirja pureutuu vaiettuun aiheeseen, äitiyden pimeään puoleen. Miksi lapsi rakastaa äitiään, vaikka tämä kohtelee kaltoin? Millainen aikuinen lapsesta kasvaa? Kirjassa seitsemän naista kertoo elämäntarinansa ja pohtii, mikä auttoi heitä selviytymään tuhoavan äidin kanssa. Myös lastensuojelun ammattilaiset avaavat omia kokemuksiaan kirjassa. Näihin asioihin liittyvät teemat ovat erityisen tärkeitä minulle.
Työstän parhaillaan toista tietokirjaani, joka keskittyy niin ikään perheeseen ja erityisesti isyyteen. Taustoitan aiheeni kattavasti.

Mitä teen vierailulla?

Olen käynyt puhumassa ja keskustelemassa kirjastani niin eri alojen ammattilaisten kuin tavallisten lukijoidenkin kanssa. Teemat ovat liikkuneet laidasta laitaan liittyen esimerkiksi kirjani aiheisiin, rikottuun lapsuuteen, lasten kaltoinkohteluun, tuhoavaan äitiyteen ja siitä selviytymiseen resilienssin, läheisten ja korjaavien kokemusten avulla.
Kerron myös mielelläni miten kirjani syntyvät ja mitä työ vaatii. Lisäksi voin avata televisiotyöskentelyäni, miten tarinat muuttuvat kuviksi, millaista on ohjata tavallisia suomalaisia ja mitä kaikkea vaatii valmis dokumenttisarja.
Olen kokenut esiintyjä, sillä olen juontanut televisio-ohjelmia sekä erilaisia seminaareja ja paneeleja. Pystyn siis tarvittaessa myös vetämään monenlaisia tilaisuuksia.
Otan tilaajan toiveet huomioon ja räätälöin niin fyysiset kuin virtuaalisetkin vierailuni sen mukaan.

Tuotanto

Vaikket suojellut minua kaikelta, 2022, Like