Mari
Mörö

Kirjojeni kohderyhmä

Kuvaus

Olen toiminut vapaana kirjoittajana vuodesta 1991 ja opettanut luovaa kirjoittamista vuodesta 1987. Sitä ennen olen työskennellyt toimittajana sekä kriitikkona. Erityisosaamistani ovat puutarhakirjat, aikuisten romaanit sekä lasten- ja nuortenkirjallisuus, mutta kirjoittamisen ohjaajan ominaisuudessa tunnen kaikki kaunokirjallisuuden muodot ja genret. Opetan luovaa kirjoittamista suljetulla verkkokurssialueella. Annan/olen antanut kirjoittamisen opetusta sekä verkon kautta että paikan päällä myös erilaisten instituutioiden kautta (mm. Palmenia, Tampereen yliopisto, Taideteollinen korkeakoulu).

Mitä teen vierailulla?

Hallitsen erityisesti puutarha- ja kasviaiheisen sekä vapaan kirjoittajan ammattiin ja luovaan kirjoittamiseen liittyvän luennoinnin. Olen myös perehtynyt erilaisten luovan kirjoittamisen työpajojen ohjaamiseen (genrestä/kirjallisesta muodosta riippumatta, siis myös erilaiset kuunnelma- ja televisiokäsikirjoitukset).

Puutarha-aiheisia esiintymisiä varten minulla on laaja kuvapankki, jota voidaan hyödyntää. Voin puhua haastattelijalla tai ilman, mutta
ainoastaan suomeksi. Järjestän erilaisia kursseja sekä puutarhavierailuja myös kotonani Mörönperällä Mikkelissä. Tarvittaessa jonkinlaisen tilaisuuden (esim. puutarhaesittely) järjestämisestä myös Mörönperällä voidaan siis keskustella.

Tuotanto

AIKUISTEN ROMAANIT
Kuuri, WSOY 2009
Paikkaa ja mieltä, WSOY 2008
Kärpäsen koulu, WSOY 2005
Natsapartio, WSOY 2002
Kiltin yön lahjat, WSOY 1998

Lisäksi olen julkaissut neljä puutarhakirjaa, seitsemän nuortenkirjaa, 15 lastenkirjaa (joista osa kuvakirjoja yhteistyössä eri kuvittajien kanssa) sekä runsaasti kuunnelmia sekä erilaisia lehtitekstejä (kolumneja, pakinoita, kritiikkejä, artikkeleita...).