Veera Milja

 Veera Milja

© Otto Virtanen

Heinävesi

Kirjailijavierailut
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Intohimoinen ja läsnäoleva esiintyvä runoilija.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Taustani on lavarunouden maailmassa, joka on koulinut minusta varman ja innostuneen esiintyjän. Esikoisrunokokoelmani Supersalanen tyttöpäiväkirja ilmestyi keväällä 2022. Teosta voivat lähestyä sekä aikuiset että nuoret lukijat yläasteiästä eteenpäin.

Olen tuottanut ja juontanut lukuisia kirjallisuus- ja taidetapahtumia sekä ohjannut kirjoittamisen ja lavarunon työpajoja nuorille ja aikuisille. Minulle kaikessa työssäni on tärkeää luoda lämmin, kannateltu ja kannustava ilmapiiri, jossa jokaiselle tarjotaan mahdollisuus uskaltaa, kokeilla, erehtyä ja oppia.

Olen toiselta ammatiltani joogaopettaja ja olen yhdistänyt kirjoittamisen praktiikkaani myös elementtejä, jotka ammentavat kehollisesta läsnäolosta, levosta sekä liikkeen ja runon yhteensulaumista.

Mitä teen vierailulla?

Vierailuni voi koostua erilaisista elementeistä, esimerkiksi lavarunokeikasta, siihen liittyvästä keskustelusta, open mic -osuuden vetämisestä yleisölle, herättelevistä ja innostavista kirjoitustehtävistä tai vuorovaikutteisesta tutustumisesta esitetyn runouden maailmaan kohderyhmä huomioon ottaen.

Minua innostavat omakohtaiset tekstilajit: päiväkirjat, muistiinpanot ja kaikki piiloon jäävä kirjoitus, jota teemme erityisesti itsellemme, ja joka toisaalta voi ruokkia myös muille kirjoitettavaksi tarkoitettua tekstiä. Voin esitellä työkaluja ja metodeja, joilla oman elämän arkistot voivat löytää teosmuodon käyttäen esimerkkinä omia nuoruusaikojen päiväkirjoja sekä esikoisteostani Supersalanen tyttöpäiväkirja.

Haluan rohkaista kirjoittamiseen myös itsetuntemuksen ja läsnäolon välineenä. Kirjoittamisella on itseisarvo, vaikka teksti ei koskaan päätyisi kenenkään toisen silmien alle.

Tuotanto

Supersalanen tyttöpäiväkirja, 2022, Tammi