Niina Mero

 Niina Mero

© Marek Sabogal / Gummerus

Hämeenlinna

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen kirjailija ja sanataideohjaaja. Olen kirjoittanut romanttista kioskiviihdettä kymmenisen vuotta, ja esikoisromaanini “Englantilainen romanssi” ilmestyi 2019. Olen kirjoittamisen maisteri Jyväskylän yliopistosta ja teen tällä hetkellä väitöskirjaa viihderomantiikasta Tampereen yliopistossa.

Mitä teen vierailulla?

Puhun mielelläni genrekirjallisuudesta, erityisesti romantiikasta ja sen leimasta hömppäkirjallisuutena. Minua kiinnostaa taiteen ja viihteen vuoropuhelu, kirjallisuuden erilaiset käyttötavat eskapismista esteettiseen hurmaantumiseen, sekä erilaiset kirjailijakäsitykset romantiikan aikakaudelta nykypäivään.

Ja tietenkin puhun mielelläni myös kirjoittamisesta, luovan työn tekemisestä ja sen haasteista, sekä kirjoittamisen opiskelusta. Olen sanataideohjaaja ja vedän mielelläni luovan kirjoittamisen harjoituksia erilaisille kohderyhmille. Opetustehtävissä olen tottunut olemaan esillä, mutta parhaat oivallukseni tulevat yleensä keskustellessa haastattelijan tai muiden kirjoittajien kanssa.

Tuotanto

Englantilainen romanssi (Gummerus 2019)

Nora rakastaa viktoriaanisia romantikkoja. Hän matkustaa Englantiin joka ilta nojatuolissaan ja tuntee maan kuin omat taskunsa, mutta ei voisi kuvitellakaan matkustavansa tarujen saarelle. Todellisuus ei koskaan vastaisi hänen mielikuviaan. Noran sisko Heli on kuitenkin menossa naimisiin englantilaisen aatelisen kanssa, eikä kutsusta voi kieltäytyä, vaikka ajatus prinsessahäistä kuinka ärsyttäisi.

Perillä Chattenhamin suvun goottilainen kartano kirjastoineen ja puutarhoineen kuitenkin hurmaa Noran. Mutta romanttisiin puitteisiin kätkeytyy salaisuus, johon Nora törmää heti ensimmäisenä iltana. Helin sulhasen veli on vuosia sitten kadonnut jäljettömiin. Vanitas-taide, vanhat kirjat ja salaperäiset miehet vievät Noran matkalle, jollaista edes hänen villi mielikuvituksensa ei ennalta aavistanut. Rakkauden ja kuoleman mysteerit kietoutuvat erottamattomaksi vyyhdiksi, jonka selvittämiseen tarvitaan järjen sijasta sydäntä.