Niina Mero

 Niina Mero Lataa painokelpoinen kuva

© Marek Sabogal / Gummerus

Hämeenlinna

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjailija, sanataideohjaaja ja romanttisen viihteen tutkija

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen kirjailija ja sanataideohjaaja. Olen kirjoittanut romanttista kioskiviihdettä kymmenisen vuotta, esikoisromaanini “Englantilainen romanssi” ilmestyi 2019 ja toinen romaanini “Romanssin sankari” 2021.

Olen kirjoittamisen maisteri Jyväskylän yliopistosta ja teen tällä hetkellä väitöskirjaa viihderomantiikasta Tampereen yliopistossa.

Mitä teen vierailulla?

Puhun mielelläni genrekirjallisuudesta, erityisesti romantiikasta ja sen leimasta hömppäkirjallisuutena. Minua kiinnostaa taiteen ja viihteen vuoropuhelu, kirjallisuuden erilaiset käyttötavat eskapismista esteettiseen hurmaantumiseen, sekä erilaiset kirjailijakäsitykset romantiikan aikakaudelta nykypäivään.

Ja tietenkin puhun mielelläni myös kirjoittamisesta, luovan työn tekemisestä ja sen haasteista, sekä kirjoittamisen opiskelusta. Olen sanataideohjaaja ja vedän mielelläni luovan kirjoittamisen harjoituksia erilaisille kohderyhmille. Opetustehtävissä olen tottunut olemaan esillä, mutta parhaat oivallukseni tulevat yleensä keskustellessa haastattelijan tai muiden kirjoittajien kanssa.

Tuotanto

Romanssin sankari (Gummerus 2021)
Juhannusmorsian (Gummerus 2021)
Englantilainen romanssi (Gummerus 2019)