Mooses Mentula

 Mooses Mentula Lataa painokelpoinen kuva

© Veikko Somerpuro / WSOY

Tuusula

Kirjailijavierailut
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Esiintymisissään ja työpajoissaan Mentula avaa viihdyttävästi ja kiehtovasti kirjan kirjoittamisen prosessia.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen kirjoittanut romaaneja, novelleja ja kuunnelmia. Viimeisin romaanini on vuonna 2020 julkaistu Toiset meistä, WSOY. Olen esiintynyt muun muassa kouluissa, kirjallisuustapahtumissa, kirjastoissa ja lukupiireissä. Esiintymisissäni kerron muun muassa kirjan kirjoittamisen prosessista. Kirjoittaminen ei ole teknistä suorittamista, vaan oman maailman luomista ja siinä elämistä.

Kirjoittamisessani pyrin älyllisyyteen ja haastavuuteen, kuitenkin siten, että teksti ja tarinat ovat päällisin puolin yksinkertaisia. Tavoitteenani on löytää tilanteita ja asetelmia, joiden kautta avautuu kokonainen maailma. Minulle on myös ensiarvoista, että kirjani sisältävät toivoa ja lämpöä. Pidän tärkeänä lukijan kunnioittamista. Tehtäväni on antaa vinkkejä, joiden pohjalta lukija itse rakentaa tarinan päähänsä. Tyyliin kuuluu, että tarinasta muodostuu erilainen jokaisen lukijan kohdalla.

Mitä teen vierailulla?

Vierailuilla kerron tiestäni kirjailijaksi ja annan vinkkejä kirjoittamista harrastaville. Voin myös järjestää lukemiseen ja kirjoittamiseen liittyviä työpajoja. Koska olen taustaltani opettaja ja rehtori, käy lasten kanssa työskentely sekä oppimistilanteiden järjestäminen niin lapsille kuin aikuisillekin rutiinilla.

Osallistun myös mielelläni paneelikeskusteluihin, joiden aihe voi liittyä esimerkiksi kirjallisuuteen tai ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin aiheisiin. Kirjoissani olen käsitellyt monenlaisia teemoja, kuten esimerkiksi yksinäisyyttä, kiusaamista, mielenterveysaiheita ja tarinoiden voimaa.

Tuotanto

Ajantasainen teosluettelo WSOY:n sivuilla.